30 oct. 2009

Kommersant: Romania se pregateste de absorbtia R. Moldova

Romania se pregateste pentru absortie, scrie vineri publicatia rusa Kommersant, referindu-se la adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a amendamentelor legislative cu privire la simplificarea redobandirii cetateniei romane pentru cetatenii R. Moldova.

Comisia Europeana sublinia, sustine Kommersant, ca procedura simplificata de acordare a cetateniei ar putea permite Bucurestiului "sa anexeze a patra parte din populatia R. Moldova".

Camera Deputatilor a adoptat OUG 36/2009 pentru modificarea Legii cetateniei prin care este usurata modalitatea de redobandire a cetateniei romane pentru cei care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicata fara acceptul lor.
Intiatorul simplificarii redobandirii ceteteniei romane pentru R. Moldova a fost presedintele Romaniei Traian Basescu, reaminteste publicatia rusa.

Senatul a adoptat pe 9 iunie, cu 85 de voturi pentru si sapte impotriva, OUG 36/2009 care modifica Legea cetateniei, astfel ca persoanele care au pierdut cetatenia romana si descendentii lor pana la gradul III sa poata cere redobandirea acesteia imediat dupa obtinerea dreptului de sedere.

"Obligatia politica si morala a Romaniei si a romanilor este sa lupte pentru ca familiile noastre de pe malul de est al Prutului sa se intoarca acasa, in Europa", a spus presedintele Basescu in Parlamentul European.

Citeste toata stirea aici: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu