13 dec. 2009

Numărătoarea voturilor anulate din ţară s-a încheiat. Băsescu are cele mai multe voturi

Băsescu are cele mai multe voturi anulate constatate valabile.

Geoana a pierdut alegerile si in urma numaratorii voturilor declarate nule. Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un candidat pierde alegerile de doua ori in acelasi scrutin electoral :D

Biroul Electoral Central (BEC) a terminat în această după-amiază examinarea voturilor anulate după scrutinul din 6 decembrie. Traian Băsescu a obţinut 1169 de voturi în plus, iar Mircea Geoană 968. Au mai rămas de numărat 863 de voturi din străinătate.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. BEC a incheiat renumararea voturilor: Basescu isi mareste avantajul in fata lui Geoana

    Biroul Electoral Central a finalizat duminica renumararea voturilor nule din cele 47 de circumscriptii din tara - judetele plus cele sase sectoare.

    Astfel, pentru Traian Basescu au fost validate 1.169 de voturi, iar pentru Mircea Geoana - 968.

    Au mai ramas de examinat 863 de voturi anulate din strainatate, operatiune care se va desfasura luni, pana la ora 15.00 termenul impus de Curtea Constitutionala pentru incheierea operatiunii.

    De vineri seara pana sambata la pranz au au fost reexaminate de membrii BEC buletinele nule din 27 de judete. Buletinele din alte 20 de circumscriptii au fost analizate duminica.

    CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.

    Termenul pana la care renumararea voturilor nule trebuie sa se incheie expira luni dupa-amiaza.

    Sursa: Ziare.com

    RăspundețiȘtergere