17 dec. 2009

Presedintele Basescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu "Steaua Romaniei"

Presedintele Traian Basescu a semnat, la 14 decembrie, decretul prin care ii confera lui Laszlo Tokes Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler, in semn de apreciere fata de curajul de care a dat dovada declansand revolta romanilor impotriva dictaturii comuniste.

Potrivit decretului, distinctia a fost acordata "cu prilejul implinirii a 20 de ani de la revolutia din decembrie 1989, in semn de inalta apreciere a curajului si demnitatii de care a dat dovada declansand, prin exemplul personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste".

In 1989, Laszlo Tokes, preot la Timisoara, a fost actionat in judecata de autoritatile de stat si bisericesti, indepartat de la amvon si exilat in satul Mineu din judetul Salaj.

Demonstratia multimii adunate pentru a se impotrivi evacuarii sale fortate din parohia Timisoara si populatia orasului care li se alaturase a declansat revolutia de la Timisoara.

2 comentarii:

  1. mai bine ii dadea "steaua de shpion". acest individ nu merita sa fie decorat de statul roman

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu cat de mult merita acest ungur obraznic decoratiunea...dupa ce ca romanii i-au aparat fundul in timisoara pe 17 dec, acum scuipa pe romania si tot bate apa in piua ca transivania este ungureasca...

    De victimele loviturii de stat organizata de Ilici in1989 isi mai aduce aminte careva? mai multe detalii la mine pe blog...

    RăspundețiȘtergere