21 dec. 2009

PSD si PD-L nu se inteleg cum sa modifice Constitutia

PSD sustine crearea unui forum constitutional pentru "armonizarea" Constitutiei Romaniei la legislatia europeana, a declarat presedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Toni Grebla.

"Forumul constitutional are ca scop armonizarea punctelor de vedere ale Constitutiei cu constitutiile si legislatia altor tari. Vor avea loc dezbateri in Birourile Permanente, unde se vor stabili principiile generale", a declarat Toni Grebla pentru NewsIn.

El a explicat ca, la momentul revizuirii Constitutiei in 2003, Romania nu era stat membru al Uniunii Europene, astfel incat urmatoarea revizuire trebuie sa acopere mai multe aspecte, nu doar reducerea numarului de parlamentari la 300 si trecerea la Parlament unicameral, asa cum s-a stabilit prin referendumul din 22 noiembrie.

"Nu putem modifica Constitutia fara sa vedem tendintele tarilor din Uniunea Europeana", a completat Grebla.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat a mai declarat ca procedurile initiate de PD-L, pentru constituirea unei Comisii de revizuire a Constitutiei, au nevoie de sustinere politica pentru ajungerea la un acord, dar componenta nu trebuie sa fie pur politica, ci trebuie adusi experti din domeniul stiintific, printre care juristi si istorici.

Pe de alta parte, liderul grupului PD-L din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat luni ca forumul constitutional invocat de PSD este "apa de ploaie", discutiile urmand sa aiba loc in Birourile Permanente ale Parlamentului, unde democrat-liberalii au depus deja o solicitare, inainte de alegeri, pentru crearea unei Comisii de revizuire.

2 comentarii:

  1. Hahaha, ce glumă bună, vor ăştia modificarea Constituţiei cum vreau eu sa mă calugaresc ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă refeream la PSD, evident. Nu am fost precis de la început.

    RăspundețiȘtergere