28 feb. 2010

Daniel Constantin, noul preşedinte al Partidului Conservator

Partidul Conservator a ales astăzi noul preşedinte. Este vorba despre Daniel Constantin. Fostul director al APIA, un cunoscut apropiat al fondatorului PC Dan Voiculescu, a învins cu 975 de voturi, din cele 1373 voturi valabil exprimate. Contracandidatul acestuia a fost Petru Mărginean, prefect de Hunedoara. La congres au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Partidului Social Democrat şi ai Partidului Liberal, în intenţia manifestată a conservatorilor de a menţine o legătură strânsă cu cele două partide. Acestora li s-au adăugat alţi 1.800 de delegaţi ai Partidului Conservator, de la filialele din ţară.

În sală sunt prezenţi aproximativ 1.800 de delegaţi.

Daniela Popa, fostul preşedinte al conservatorilor a demisionat din funcţia pe care o deţinea în partid, ca urmare a numirii sale ca membru în Consiliul pentru Supravegherea Asigurărilor din Parlamentul României. Ea a lăsat vacantă, de asemenea, şi poziţia de deputat în Colegiul 19 din Sectorul 4, pentru care va candida fosta şefă a Loteriei, Liliana Mincă Ghervasuc.

Petru Mărginean, liderul organizaţiei de Huneadoara, a declarat că PC trebuie să înveţe din greşeli, să-şi asume" vinovăţia", să recunoască că "s-a îndepărtat de oameni şi oamenii de el" şi să fie "pe picioarele lui, fără alianţe conjuncturale". Acesta mai precizat că "o parte a colegilor sunt dezamăgiţi, unii au renunţat la luptă, alţii au plecat din PC. (...) Trebuie să învăţăm din nou ce înseamnă spiritul de echipă. Nu putem exista ca partid dacă nu suntem o echipă. Să învăţăm din greşeli, să ne asumăm vinovăţiile, să recunoaştem că oamenii s-au îndepărtat de noi şi noi de ei". În opinia sa, partidul trebuie să redevină ce a fost în perioada 2004-2005.

Daniel Constantin, cel de-al doilea candidat, a precizat că strategi sa pentru viitorul PC sugerează un mod de gândire nou, transparenţă şi eficienţă, arătând că PC are drumul propriu, dar este deschis pentru colaborarea cu toate partidele de opoziţie, precizează Mediafax. El a mai declarat, în timpul discursului, că nu cere o funcţie, ci o "mare responsabilitate" şi că, dacă va fi ales preşedinte al PC, nu va sta "într-un birou comod, pe o funcţie călduţă". EVZ.ro

Un comentariu: