Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, vineri, ca Dan Voiculescu a facut politie politica, insa decizia nu este definitiva.
Voiculescu a cerut Curtii de Apel anularea deciziei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) din august 2006, privind calitatea sa de colaborator al fostei Securitati. Curtea a respins insa contestatia omului de afaceri, anunta NewsIn.
La audierile de pe 19 ianuarie, Dan Voiculescu a declarat in fata instantei ca a fost obligat de conducerea intreprinderii unde a lucrat sa dea informatii despre rudele plecate din tara, insa ca nu stia in ce scop vor fi folosite informatiile.
Omul de afaceri a declarat ca nu a stiut cine a ajutat familia Silaghi sa fuga din tara in 1974 ca nu i-a intrebat pe Paraschiva (verisoara sa) si Victor Silaghi cine i-a ajutat sa plece din tara.
Paraschiva Silaghi, verisoara lui Voiculescu, a declarat ca a aflat dupa multi ani cum Dan Voiculescu a dat numeroase note informative catre Securitate, despre familia sa.
Avocatii lui Voiculescu au sustinut, in pledoaria finala, ca deciziile CNSAS de politie politica nu sunt legale, in conditiile in care acesta a fost constrans sa dea notele informative.
Fostul lider al Partidului Conservator a fost recrutat in 1970 de Securitate si a dat informatii despre mai multi cetateni straini, sportivi, rude sau parteneri de afaceri. Voiculescu spunea ca a dat informatii Securitatii despre cetatenii straini din Romania, "pentru a-si castiga o paine".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu