16 feb. 2010

Impartirea Romaniei: Emil Boc la TV Ziare.com: Romania nu va fi automat impartita in regiuni

Cititorii TV Ziare.com au intrat in dialog, luni, incepand cu ora 17.00, cu presedintele democrat-liberalilor Emil Boc, primul-ministru al Romaniei.

Invitatul Ziare.com a discutat pe marginea masurilor de stimulare a economiei, a legii pensiilor, dar si despre reformele pe care Cabinetul sau vrea sa le impuna in perioada urmatoare.

Premierul a sustinut inca o data necesitatea intrarii in vigoare a legii unitare a pensiilor si a argumentat prin faptul ca acesta este un drept al tuturor celor care muncesc, dar el trebuie sa fie in concordanta cu principiul contributivitatii. Prim-ministrul a precizat ca legea nu va fi aplicata retroactiv, ci pe viitor.

De asemenea, Emil Boc a anuntat ca programul Prima Casa va fi extins in curand pentru stimularea constructiei de locuinte noi, iar firmele vor fi incurajate sa angajeze someri prin masuri de reducere a contributiilor sociale.

In privinta reformarii clasei politice, premierul a spus ca este nevoie de modificarea Constitutiei si punerea ei de acord cu rezultatele referendumului. De asemenea, legea electorala trebuie modificata pentru ca aceia care castiga in colegiile uninominale sa ajunga in Parlament, respectandu-se astfel vointa cetatenilor.

Premierul a declarat ca PD-L are o foarte buna colaborare in Coalitie si in Guvern cu UDMR, dar asta nu inseamna ca proiectul de impartire in 16 regiuni a Romaniei propus de UDMR va fi automat adoptat, el urmand in schimb sa intre in dezbaterea intregii clase politice.

Totodata, Emil Boc s-a aratat increzator ca nu vom avea "explozii sociale" in Romania, pentru ca se va merge in continuare pe dialog social si parteneriat cu sindicatele.

El s-a aratat optimist in privinta evolutiei Romaniei, prezentand si o serie de proiecte de viitor, printre care finalizarea Autostrazii Transilvania, a statiei de metrou Drumul Taberei, dar si organizarea Jocurilor de iarna de Tineret la Sinaia si Brasov.

De asemenea, premierul a sustinut ca actualul Executiv va aduce in 2010 cel putin 4,3 miliarde de euro bani europeni in Romania, dar si ca PD-L, partidul pe care il conduce, va castiga alegerile in 2012.

In acelasi timp, Emil Boc a reafirmat ideea ca amplasarea scutului antiracheta in Romania nu este un afront la adresa Rusiei si ca acesta ne va credibilitate si va atrage investitori straini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu