26 feb. 2010

Marian Sarbu a demisionat din PSD

 Marian Sârbu a anuntat vineri, dupa discutia purtata cu liderul PSD Victor Ponta ca a decis, cu parere de rau, sa demisioneze din acest partid.

"Am avut o discutie foarte calma cu domnul Victor Ponta in timpul careia i-am aratat ce s-a intamplat, mai ales in ultimul an, si ca legile pe care le-am promovat cand am fost ministrul Muncii s-au situat deseori in contradictie cu linia partidului.

Principala mea nemultumire ramane legata de situatia destul de suspicioasa, de neincredere din partid, in care eu personal nu pot sa lucrez. Nu as putea sa am eficienta in domeniul acesta de care ma ocup in partid, in conditiile in care mi se cere sa fiu impotriva propriilor mele idei.

Din pacate dupa 16 ani de prezenta in PSD sunt nevoit sa parasesc acest partid cu toate regretele. Intr-o proportie importanta este posibil sa ma alatur grupului independentilor", a explicat Marian Sarbu dupa discutia purtata cu Victor Ponta.

Marian Sarbu a negat orice negociere cu actuala putere pentru preluarea functiei de ministru al Muncii sau pentru intrarea in PD-L, criticand "vulgarizarea unei dezbateri de principii" in presa.

"Nu am avut discutii cu nimeni pe aceasta tema si este realmente frivol sa vorbesti despre inlocuirea unor ministri sau despre motiuni simple sau de cenzura la doua luni de la formarea Guvernului", a declarat Sarbu, aratandu-se deranjat de anuntul facut de Ponta cum ca luni PSD ar urma sa depuna motiuni simple la adresa lui ministrului Muncii si a celui de Finante.

Cu toate acestea, Marian Sarbu le-a urat succes fostilor colegi. "Sper ca PSD sa ramana principalul partid de stanga", a spus el, dar a precizat inca o data ca acest partid nu acopera toata plaja politica din zona stangii, fiind necesara aparitia unui nou partid de stanga.

Marian Sarbu este al saselea parlamentar PSD care demisioneaza din partid dupa Congresul din 20 martie, dupa senatorii Serban Mihailescu si Cristian Diaconescu, si deputatii Ioan Muntean, Culita Tarata si Catalin Chereches. Sarbu era de 16 ani in partid, castigase trei mandate de deputat si ocupase de doua ori fotoliul de ministru al Muncii.

Imediat dupa demisia lui Cristian Diaconescu din PSD si afilierea lui la grupul parlamentarilor independenti, in presa a fost lansat zvonul, pe surse, ca si fostul ministru PSD al Muncii Marian Sarbu ar intentiona sa paraseasca partidul trecand in aceeasi tabara.

Mai mult, diversi colegi social-democrati au insinuat ca acesta ar urmari sa revina la sefia ministerului Muncii, mai ales ca actualul ministru, Mihai Seitan, s-a aflat in centrul mai multor dispute in ultimele zile, fiind contestat chiar si de unii parlamentari din coalitia la putere. In plus, PSD a anuntat ca va cere luni in mod oficial demisia din guvern a lui Mihai Seitan si a lui Sebastian Vladescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu