12 feb. 2010

Expert rus: Rusia ar putea raspunde "nuclear" in cazul scutului

Punerea in functiune a unei instalatii antiracheta amplasata in Romania ar putea fi confundata de catre Rusia cu un atac asupra teritoriului sau si ea ar putea raspunde cu un atac nuclear, a declarat joi, in cadrul unei videoconferinte Chisinau-Moscova, Aleksandr Pikaev.

Pikaev este seful sectiei Dezarmare si reglementare a conflictelor de la Institutul pentru Economia Mondiala si Relatii Internationale din cadrul Academiei de Stiinte a Rusiei.

El a mai spus ca instalarea scutului antiracheta in Romania poate crea probleme si Republicii Moldova, deoarece rachetele de interceptare ar putea lovi eventuala tinta deasupra Republicii Moldova.

Anuntul expertului vine la doar o zi dupa ce ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a lansat pe Twitter un avertisment catre "SUA si aliatii lor", promitand ca "ursul rus le va da un sut in fund" daca incearca sa il incolteasca, referire la sistemul american antiracheta.

"Americanii si aliatii lor vor din nou sa incolteasca ursul rus?", scrie diplomatul, intr-un prim mesaj postat pe reteaua de socializare. "De cate ori trebuie sa le amintim ca este periculos? Ursul va iesi si le va da un sut in fund acestor vanatori mizerabili", scrie intr-un al doilea mesaj Rogozin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu