25 oct. 2009

Basescu: Eu nu atac niciodata presa, doar ea pe mine

"Nu as vrea sa fie considerat un atac la presa, eu nu atac niciodata presa, doar ea pe mine. Vreau sa va spun ca ce masuri ia guvernul nu poate scoate tara din criza economica pentru ca criza nu are sediul in Romania"

"Am facut un imprumut de la FMI si Banca Mondiala. Un curs mare de schimb ar afecta foarte grav veniturile populatiei si s-ar declansa un proces inflationist. Primul pilon al planului anti criza este mentinerea unui curs de schimb rezonabil. Avem resurse sa tinem cursul mai jos de 4.3 lei dar ar afecta exportul. Cursul asta este unul optim mentinerea locurilor de munca pentru companiile care inca exporta"

"Alta parte importanta de bani merge pentru acoperirea deficitului. In acest an s-a prognozat un deficit de 7,4 - 7,5% care inseamna miliarde de euro, adica peste 10 miliarde de euro pe care ar trebui sa ii avem in bugetul de stat si nu ii avem. Banii astia nu pot veni din imprumuturi. Ca s-a factu programul prima casa sau primul siloz toate acestea sunt in interiorul celor doi mari piloni"

"Suntem dependenti in reluarea cresterii economice, de ce se intampla in marile economii europene cum ar fi Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Spania. Daca am da drumul la curs undeva aproape de 5 lei la un euro exporturile ar putea creste fata de situatia actuala, dar am lovi crunt populatia prin afectarea puterii de cumparare, iar salariile si pensiile ar deveni mult mai mici"

Un comentariu:

  1. Basescu propune prelungirea perioadei de somaj cu 3 luni
    Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj ar trebui sa creasca cu inca trei luni, a precizat presedintele Traian Basescu, duminica, cu ocazia unei vizite electorale la Zalau.
    Basescu prevede ca Romania va iesi din criza in anul 2010, iar perioada de trei luni ar ajuta oamenii care raman fara loc de munca sa treaca peste varful crizei, informeaza Mediafax.
    Acesta a mentionat ca globalizarea este motivul crizei in care se afla Romania, iar economia tarii nu a valorificat resursele pe care le are, adaugand ca solutia pentru iesirea din criza este agricultura.

    RăspundețiȘtergere