25 ian. 2010

Florica Bejinaru a fost suspendata din functia de presedinte al CSM

Florica Bejinaru a fost suspendata din functia de presedinte al CSM dupa ce Asociatia Magistratilor din Romania a contestat in Contencios Administrativ numirea.

Florica Bejinaru si Gratiana Daniela Petronela Isac sunt suspendate din functie, conform legii conteciosului-administrativ, pana la solutionarea contestatiei, a declarat pentru EVZ.ro Mona Pivniceru, presedinta Asociatia Magistratilor din Romania.

Reprezentantii AMR sustin ca alegerea Floricai Bejinaru la conducerea CSM este nula si aduce o grava atingere interesului public, afectand autoritatea judecatoreasca care reprezinta parghia de echilibru in orice stat de drept.

Asociatia Magistratilor din Romania contesta alegerea Floricai Bejinaru facand referire la probitate morala "a persoanei alese in functia de presedinte al CSM, care in conformitate cu Legea 303/2004, judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii".

Ca argument reprezentantii AMR afirma ca: "Magistratii completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii".

AMR s-a declarat "profund afectata de suspiciunile care planeaza asupra Floricai Bejinaru, cu privire la calitatea de colaborator cu fosta Securitate".

Se curăţă oare CSM-ul ??

Un comentariu: