19 ian. 2010

Justitia in Romania: Cordunenii, lăsaţi să plece acasă


Procurorii ieşeni nu au obţinut, ieri, mandate de arestare pentru membrii clanului Corduneanu, iar trei dintre ei au plecat acasă. Interlopii sunt acuzaţi de trafic de persoane şi de fraude economice.

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 400 de poliţişti şi de jandarmi au percheziţionat 47 de locuinţe din Iaşi şi au audiat 110 persoane, suspectate că ar avea legătură cu afacerile interlopilor din clanul Corduneanu. Aceştia sunt acuzaţi că în ultimii ani au fost implicaţi în trafic de persoane. Victimele erau exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi. Mai mult, interlopii sunt acuzaţi şi de fraude economice.

Procurorii, ajutaţi de FBI

Ieri, procurorii ieşeni nu au obţinut mandate de arestare, iar trei dintre cei 21 de interlopi reţinuţi au plecat acasă. În acelaşi timp, numele a două persoane influente din Iaşi au apărut în dosar. Este vorba despre soţia directorului Citadin (firma care se ocupă de reabilitarea oraşului) şi şeful Camerei Taximetriştilor, care au fost audiaţi ieri. Surse din rândul anchetatorilor au dezvăluit că procurorii ieşeni au primit ajutor din partea colegilor de la FBI, care a monitorizat conturile din străinătate ale Cordunenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu