22 ian. 2010

Ghise: Lipsesc din Parlament pentru ca trebuie sa merg la televiziuni

Pentru asta ai fost votat de romani, ca sa mergi pe la televiziuni.....

Dupa ce IPP a prezentat topul chiulangiilor din Parlament in ultimele patru luni din 2009, acestia vin cu explicatii care sfideaza bunul simt: "Nu am voturi in plen pentru ca trebuie sa merg la televiziuni, sa particip la emisiuni".

Conform monitorizarii facute de Institutul de Politici Publice, 20% dintre deputati si 60% dintre senatori au lipsit la mai mult de jumatate dintre sedintele plenului. Iata ce a declarat pentru Gandul senatorul care detine recordul de absente, liberalul Ioan Ghise, cel care si-a exprimat un singur vot in perioada septembrie-decembrie 2009.

"Nu am voturi in plen pentru ca trebuie sa merg la televiziuni, sa particip la emisiuni. Or, nu pot sa si votez si sa fiu si la televizor in acelasi timp! Nu e vorba de prezenta, pentru ca eu vin de dimineata, dar apoi plec din plen la biroul permanent al grupului unde muncesc. Pregatesc discursul de la televizor. Apoi, trebuie sa plec pe la ora noua inspre Casa Presei, sau inspre Baneasa, pentru ca pe la zece incep emisiunile" a explicat pentru Gandul, Ioan Ghise.

Mai mult, acesta recunoaste ca oricum, votul sau in plen nu are o importanta foarte mare, oferind argumente foarte solide pentru toti cei care sustin ideea parlamentului unicameral si reducerea numarului de parlamentari.

"E inutil sa votez legile ordinare atat timp cat Camera Deputatilor decide. Fenomenul e invers in cazul legilor organice. Vointa cetatenilor din cadrul unui colegiu, exprimata la Camera, este anulata de Senat prin reprezentantii aceluiasi colegiu", a recunoscut Ghise.

La fel de ocupat cu prezenta la emisiunile televiziunilor, in special in campania electorala, a fost si deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz. "A fost obligatia mea sa am o prezenta mediatica intensa, a fost necesar sa ma prezint la emisiunile de televiziune ca sa reprezint punctul de vedere al partidului. M-am dus atat de des la televizuni incat la un moment dat ma fortam sa ma duc, nu o faceam din placere. Dar asta e situatia, e nevoie de o opinie autorizata", a declarat purtatorul de cuvant al PSD.

Conform IPP, singurul deputat care a absentat de la toate sedintele din sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2009 este liderul grupului parlamentar PSD, Viorel Hrebenciuc. O activitate foarte slaba au avut si coordonatorul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, precum si liderul minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Si cei doi fosti candidati la presedintie, Crin Antonescu si Mircea Geoana, au chiulit din Parlament, senatorul PNL, fiind prezent la 3% dintre sedintele din plen, iar senatorul PSD la 7% dintre acestea.

Cum porti spune ca nu ne meritam conducatorii, asa sunt romanii, le place sa-si faca rau singuri.

Un comentariu:

  1. ghise un mitocan iar toti aia care lipsescu, niste nesimtiti...ar trebui arsi la salariu pt fiecare absenta....

    RăspundețiȘtergere