Nu a trecut mult timp de la câștigarea alegerilor și principalul partid de guvernămînt a și uitat de popor, parca trăiesc singuri în România, noi ne-am evaporat la fel ca și promisiunile din campanie.
Au început sa se certe pe posturi, funcții și alte poziții. Printre toate aceste preocupări, se mai gîndesc și la populație, mai adaugă o taxa, mai scad pensiile, mai dau afara cîțiva bugetari, asa ca sa nu trăim cu impresia ca nu avem conducători.
Este adevărat, trecem printr-o perioadă de criză, dar cum această criză este numai la noi și la ei nu, aş fi vrut sa vad niște măsuri ferme, spre exemplu, nicio pensie nu va depăși 3000 RON în următorii 5 ani, niciun salariu plătit din bugetul de stat nu va depăși 4000 RON în următorii 5 ani, ma gîndesc la limita maximă pentru că de cea minimă au grijă tot timpul să nu-ți ajungă decât atât cât să nu mori de foame, iar acolo SUS sunt sigur numai acoliți. As vrea sa vad mai multe măsuri care "dau" în cei de sus și nu numai măsuri care "dau" în cei de jos.
Dacă nu se duc la ședințe sa li se taie din salariu, dacă dorm în Parlament sa fie dați afară, să se renunțe la imunitatea parlamentarilor, sa li se taie toate privilegiile, pentru că nu i-am ales ca sa fie privilegiați ci să muncească pentru țară, sa ne scoată din acest etern rahat. Dar ce vorbesc eu, de 20 de ani Afara ploua!
Apropo de pensii nesimtite:
RăspundețiȘtergerePensii nesimţite
Dintr-un total de aproape 4.700.000 de pensionari, peste 8.100 primesc o pensie medie lunară cuprinsă între 1.729 de lei şi peste 9.300 de lei.
Datele Casei Naţionale de Pensii arată că, în luna noiembrie 2009, statul plătea pensii pentru:
* 700 de pensionari diplomaţi – cu o pensie medie lunară de peste 5.200 de lei
* Peste 1.500 de pensionari, fost personal aeronautic- cu o pensie medie lunară de peste 9.300 de lei
* 522 de pensioonari, foşti parlamentari - cu o pensie medie lunară de peste 3.700 de lei
* 385 de pensionari, foşti funcţionari publici parlamentari - cu o pensie medie lunară de peste 3.800 de lei.
* Peste 2.600 de pensionari, foşti procurori şi judecători, cu o pensie medie lunară de peste 9.000 de lei
Alţi peste 2.000 de foşti magistraţi se bucură de pensii medii cuprinse între 3.200 de lei şi peste 6.000 de lei.
Pe de altă parte, datele Ministerului Muncii arată că, tot în luna noiembrie, cei mai mulţi dintre pensionari câştigau venituri medii de:
* 307 lei – 776,7 mii de persoane – foşti agricultori.
* 384 lei – 272,2 mii de persoane –foşti agricultori.
* 733 lei – 4.754 mii de persoane.
* 936 de lei – 2.175 mii de persoane – pentru cei cu stagiu complet de cotizare.
* 1.015 lei – 1.903 mii de persoane - pentru cei cu stagiu complet de cotizare.
1.600 de lei, după 45 de ani de muncă
După un stagiu de cotizare de 45 de ani, timp în care a lucrat ca mecanic de locomotivă, dar şi-a terminat şi studiile juridice, Ionescu Emilian, membru al Asociaţiei Pensionarilor Eurosenior are o pensie de 1.600 de lei, bani din care i se reţine şi impozitul.
El nu este supărat pe faptul că alţii au pensii mai mari, ci pentru că “ există destule surse din care ar putea fi majorate pensiile“.
“S-ar putea lua bani de la ministere neeficiente precum cel al Turismului, al Internelor sau de la instituţia prezidenţială“, ne-a spus pensionarul.
Mai mult, acesta crede că Guvernul nu face altceva decât să genereze “ vrajbă între generaţii, chiar dacă noi (n.r. pensionarii) ne-am plătit contribuţiile către stat cât am fost în serviciu“.
Pensia maximă, de 3.000 de lei
Şi Florica Bratu, membru în consiliul director al aceleiaşi asociaţii crede că măcar pensile mici şi foarte mici ar putea creşte, în ciuda crizei care “este una mondială”.
În ceea ce priveşte sursele de majorare, aceasta spune că “pensiile speciale, foarte mari, de sute de milioane de lei, ar putea fi o sursă de creştere“, iar o pensie maximă să nu depăşească 3.000 de lei.