31 ian. 2010

Hillary Clinton a multumit Romaniei pentru trupele din Afganistan

Secretarul de stat american Hillary Clinton a multumit Romaniei, Marii Britanii, Italiei si Germaniei, joi, la Londra, pentru suplimentarea trupelor din Afganistan.
Hillary Clinton a laudat rezultatele cooperarii internationale cu privire la situatia din Afganistan, la finalul converintei internationale de la Londra, dedicate acestui subiect, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat american, citat de Mediafax.

Clinton le-a multumit partenerilor NATO care au suplimentat numarul trupelor din regiune, dar si tarilor a care colaborare pasiva este considerata extrem de importanta, cum ar fi Rusia, Kazahstan si Uzbekistan, state ce au acordat drept de survol si asistenta necesara zborurilor militare.

Secretarul de stat american a declarat ca obiectivele din Afganistan nu pot fi atinse doar prin folosirea fortei, intarind noua pozitie a Statelor Unite si a aliatilor referitoare la razboiul din aceasta tara, potrivit careia afganii trebuie ajutati sa devina capabili sa-si gestioneze singuri problemele, permitand astfel retragerea trupelor straine.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu