5 ian. 2010

Ion Iliescu: Se incearca scindarea PSD

"E nevoie de o analiza a ceea ce s-a intamplat in PSD din 2005 incoace, din momentul in care a pierdut pozitia de partid de guvernamant si a intrat in opozitie, si apreciate ca atare punctele slabe si erorile savarsite pe parcursul acestei evolutii", a declarat Ion Iliescu, care a admis ca punctul de plecare al analizei - anul 2005 - coincide cu debutul preluarii sefiei PSD de catre Mircea Geoana.

Ion Iliescu a mai spus ca PSD a trecut printr-un moment asemanator in 1996, cand a pierdut alegerile, iar partidul s-a scindat dupa formarea APR. Iliescu a avertizat ca acum exista acelasi pericol, reprezentat de Gabriel Oprea si grupul sau din Parlament.

"Acum se incearca ceva similar, scindarea PSD prin formarea unui partid care sa se declare de stanga. In fata PD-L care a devenit un partid paramilitarizat, in fata atacurilor la adresa Parlamentului, e nevoie de adunarea fortelor, crearea unei platforme nu numai pentru partid, ci si pentru tara", a declarat fostul sef de stat.

4 comentarii:

  1. Oooo, dar urez mult succes acţiunii ! în sfârşit, veşti bune de la pesedeu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ion Iliescu for Russian press: We don't know who shot during the Revolution. It's an enigma. Maybe people extremely devoted to Ceausescu

    Ex-Romanian president Ion Iliescu told Russian journalists from Vremia novostei that he did not know who opened fire during the 1989 Revolution. "It's still an enigma. I believe it was a structure prepared by Ceausescu for troubled times, for guerrilla fights in urban conditions in case the country should be occupied. That is a group of people extremely devoted to Ceausescu". Iliescu noted that Romanian - Russian relations would have improved if Mircea Geoana had been elected president with December 6 elections, because "he has an openness and a different intellectual training compared with Basescu, whose political mindset id primitive".

    RăspundețiȘtergere
  4. toate deciziile importate trec mai intai pe la Vanghelie.

    Vanghelie vrea sa schimbe niste vicepresedinti din PSD, nu si pe Geoana

    Vanghelie a fost intrebat despre afirmatia senatorului PSD de Bucuresti, Cristian Diaconescu, care a declarat recent ca si-ar putea asuma o candidatura politica la sefia PSD, dar numai pe baza unei atente analize.

    "E un lucru firesc ca fiecare care doreste intr-un partid democrat sa poata sa-si depuna candidatura, nu sunt lucruri anormale. Cred ca asta este viitorul democratic al tuturor partidelor, din patru in patru ani cand vine timpul, cred ca fiecare care doreste si care se simte ca poate sa preia conducerea unui partid poate sa candideze, atat pentru functia de presedinte, cat si pentru functiile de secretar general sau vicepresedinti", a spus liderul PSD Bucuresti.

    Intrebat care ar fi sansele lui Diaconescu, Vaghelie a spus ca vicepresedintele PSD "este unul dintre liderii respectati in cadrul partidului".

    In ceea ce priveste ideea de reconstructie a conducerii partidului, liderul PSD Bucuresti a spus ca acest lucru ar viza in opinia sa schimbarea anumitor vicepresedinti, fara a-i nominaliza.

    "Reconstructia poate sa insemne si Mircea Geoana presedinte cu alti vicepresedinti alesi care si-au dus mandatul cum trebuia, deci reconstructia nu inseamna neaparat schimbarea presedintelui Mircea Geoana. Reconstructia inseamna a construi o echipa puternica care sa poata sa faca opozitie constructiva si puternica in Romania", a declarat Vanghelie, precizand ca vicepresedintii partidului care nu si-au "facut treaba" sunt cei care nu au performat in zonele alocate la ultimele alegeri.

    Cristian Diaconescu a declarat duminica seara, la Antena 3, ca nu este o persoana lasa si ca si-ar putea asuma o candidatura la sefia PSD, dar in anumite conditii.

    "Eu, ca politician, sunt gata sa-mi asum, dar o astfel de asumare a unui candidaturi presupune - pe o functie sau alta, ca nu numai candidatura pentru presedintia partidului este importanta in acest partid -, presupune o analiza din care sa rezulte necesitatea unei schimbari in ceea ce priveste actuala formula de conducere, din care fac si eu parte, ca sa fiu corect. Daca actuala formula de conducere trebuie schimbata pentru un scop anume, si nu pentru a face loc altora, este in regula. Altfel, intram in jocul de oligarhie" a spus Diaconescu.

    El a adaugat ca schimbarile la varful PSD nu trebuie facute doar pentru a-l inlatura pe Mircea Geoana.

    "Daca cineva imi va spune ca trebuie sa plece Mircea Geoana pentru ca o anumita oligarhie, un anumit context trebuie sa plece pentru a-i fi luat locul de un alt context, pe mine nu ma are partener la asa ceva", a mai spus Diaconescu.

    RăspundețiȘtergere