17 ian. 2010

Partidul Civic Maghiar acuza UDMR de distrugerea satelor din Tinutul Secuiesc

Partidul Civic Maghiar (PCM) Harghita critica UDMR pentru ca este de acord cu masurile fiscale cu "orizont stramt" ale Guvernului, punand in pericol "ramanerea in viata a ultimelor bastioane maghiare din Tinutul Secuiesc: satele".

Potrivit unui comunicat remis duminica de catre presedintele PCM Harghita, Thamo Csaba, masurile Guvernului privind invatamantul au un efect extrem de grav asupra satelor din zona Odorheiu Secuiesc. Thamo sublinieaza ca asezarile din aceasta regiune sunt marunte si rasfirate, iar masura Guvernului poate duce la desfiintarea mai multori scoli satesti.

"Viitorul a aproape 130 de sate din Scaunul Odorhei estre influentat in mod hotarator de existenta scolilor, pe care am reusit sa le pastram chiar si in timpul blestemat al comunismului. Masurile actualului Guvern roman, la care UDMR isi aduce aportul in mod credincios, pune in pericol ramanerea in viata a ultimelor bastioane maghiare, satele", se arata scrie in comunicat.

Totodata, PCM atrage atentia UDMR ca "posedarea unor scaune din catifea" nu ii da puterea sa inceapa distrugerea "moderna" a satelor din Tinutul Secuiesc, invocand criza mondiala.

UDMR e cand cu stanga cand cu dreapta, depinde de conjunctura, nu v-ati dat seama pana acum?

Citeste tot articolul aici: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu