17 ian. 2010

Linistea in Parlament se fură !

Linistea cu care se fura in Parlament

In Romania ne-am invatat ca se fura orice, oriunde, oricum, oricand si, in general, de la oricine.

Furtul a devenit un sport legal in Romania, ne intrecem doar care fura mai mult, caci ideea in sine de furt s-a banalizat atat de mult, incat nu mai surprinde pe nimeni, nu mai trezeste revolta nimanui - furtul a devenit cel mai obisnuit lucru dintre bolile unei societati.

Banalizarea ideii de furt si obisnuinta cu care am ajuns sa privim fenomenul provin din traditia pe care o avem in practicarea acestui obicei.

Hotia, furtul, mita nu sunt fenomene caracteristice doar poporului roman, dimpotriva, insa noi se pare ca am pacatuit cel mai mult in aceste practici, noi ne-am adaptat cel mai bine curentului si l-am aparat cel mai bine, cand, in schimb, am fi trebuit sa ne luptam cu el, sa il consideram un flagel si nu o virtute.

La noi furtul s-a banalizat, iar apoi s-a transformat intr-o virtute, pentru ca noi am inceput sa il vedem ca singura cale de realizare, de implinire. Astfel ne explicam succesul celor bogati (au furat, altfel cum sa adune averile acelea imense) si, tot astfel, stim ca putem si noi sa reusim. Astfel si nicicum altfel.

Exemplul perfect pentru a ilustra aceasta tendinta inca adanc inradacinata in constiintele romanilor este cazul "furtului de voturi" din Parlament.

S-a intamplat joi. Ziua in amiaza mare, in vazul si auzul tuturor, cu martori si cu jurnalisti de fata. Locatia: Parlamentul Romaniei, votul pentru fiecare dintre amendamentele la Legea Bugetului. Aparent, s-a crezut ca sunt ceva probleme cu numaratoarea voturilor. Liberalul Teodor Melascanu a fost joi presedintele sedintei din ziua respectiva din Parlament. Imaginile si inregistrarile prezentate de televiziuni demonstreaza ca Melescanu a trisat insa la unele voturi.

In cazul amenajarilor Aeroportului de la Iasi, ca sa para scorul mai strans, Melescanu nu a luat in seama rezultatul real al votului, care i-a fost prezentat de secretarii de la prezidiu, si l-a redus, cu de la sine putere, cu 8 voturi. Dupa doua votari, amendamentul a fost respins cu 132 de voturi pentru si 138 impotriva.

Cititi tot articolul aici: Ziare.com

Un comentariu:

  1. melescanu ar trebui sa isi dea demisia nesimtitul...

    te mai astept la mine pe blog unde discutam daca ezoteria provoaca prostia...

    RăspundețiȘtergere