10 mai 2010

Antonescu se duce la intalnirea cu Basescu si sindicatele, Ponta nu vrea

Liderii Opozitiei au pareri impartite in ceea ce priveste prezenta la consultarile de marti cu presedintele Traian Basescu si sefii sindicatelor.

Astfel, daca Antonescu merge de dragul patronatelor si al sindicatelor, si nu al lui Basescu, Victor Ponta sustine ca nu are ce cauta la consultari pentru ca sunt "inutile si neserioase".

"Da, (vom participa la consultari, n.red.), pentru ca este vorba de prezenta patronatelor si sindicatelor, care doresc aceasta discutie, sigur ca vom merge acolo si ne vom spune punctul de vedere", a spus Crin Antonescu.

Ponta, insa, tine PSD-ul cat mai departe de aceste discutii.

"Nu vom participa maine la intalnirea la care am fost invitati de presedintele Traian Basescu, este o invitatie inutila si neserioasa din moment ce toate deciziile adoptate, au fost comunicate joi de presedintele Traian Basescu. Astazi (luni, n.red.) delegatia FMI deja pleaca din Romania cu acele angajamente de taieri de pensii, salarii si ajutoare sociale.

Ne declaram total impotriva acestor masuri, nu are rost sa participam la o intalnire deja aranjata, in care eventual sa fim pusi sa garantam sau sa giram niste masuri cu care care nu numai ca nu suntem de acord, dar pe care le consideram impotriva populatiei si total ineficiente", a declarat si Ponta.

Sindicatele si presedintele au convenit, la negocierile de duminica, infiintarea unei structuri de criza la care vor participa Presedintia, Guvernul, sindicatele si patronatele, fiind invitati si reprezentanti ai partidelor politice parlamentare. continuare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu