28 mai 2010

”Discursul apocaliptic al politicienilor afecteaza grav psihicul romanilor”

Prof.univ.dr.Florin Tudose, medic psihiatru, afirma ca dscursul apocaliptic al politicienilor care, pornind de la criza financiara anunta o catastrofa socio-economica care inca nu a fost atinsa, dar va sa fie intr-un viitor apropiat, are un impact extrem de negativ asupra psihicului romanilor si a societatii ca ansamblu care, in loc sa se mobilizeze, se destructureaza si se atomizeaza.

“Clasa politica nu a invatat nimic din sfarsitul lui Ceausescu”

El sustine ca politicienii din Romania, indiferent de culoarea politica, nu au invatat nimic din ultima lectie primita de dictatorul Ceausescu: cand ai niste idei fixe pe care le repeti la infinit vei fi victima unui efect de bumerang. “Apocalipsa aceasta anuntata de toti politicienii, dublata de presa si repetata de sindicate va avea un efect devastator asupra romanului neaos dar si asupra societatii ca intreg care, in astfel de situatii, in  care se vesteste mereu un pericol iminent, se destructureaza, se atomizeaza. Procesul acesta are loc, din pacate, exact in momentul in care avem nevoie de mobilizare sociala. Clasa politica din Romania nu a invatat absolut nimic din ultima lectie pe care a primit-o Nicolae Ceausescu. Atunci cand ai niste idei fixe si obsesive, pana la urma ajungi sa fi victima unui efect de bumerang”, avertizeaza Florin Tudose.

“Solii care aduc vesti proaste sunt decapitati”

Psihiatrul explica faptul ca, de regula, mesagerii care aduc vesti proaste sunt taxati de oprobiul public. “Solii care aduceau vesti proaste erau decapitati. Mai ales ca, acum, se vorbeste despre un dezastru iminent care inca nu este. Lumea nu iubeste pe cei care fac prognosticuri gresite. Ce lucruri pozitive au facut, in ultimii 20 de ani, in Romania, Casandrele care au tot anuntat ca Troia o sa piara? Nici unul. Nu trebuie sa prezinti nici salvari miraculoase poporului dar nici dezastre iminente deoarece, astfel, demobilizezi organismul social. Aceasta este psihologie elementara. Daca solii care aduceau vesti proaste erau decapitati ce patesc, acum, cei care fac non-stop predictii negative si false? Sa se fereasca de efectul de bumerang”, conchide psihiatrul Florin Tudose

Sursa: inpolitics.ro / demnitar.blogspot.com

Un comentariu: