14 mai 2010

Ce solutii are Dan Voiculescu pentru combaterea contrabandei

Dan Voiculescu respinge teoria Basescu conform careia trebuie ales intre reducerea pensiilor si salariilor sau cresterea taxelor si impozitelor si propune o varianta alternativa.

"Exista si o a treia cale: combaterea economiei subterane si optimizarea veniturilor. Economia subterana depaseste in acest moment 40 de miliarde de euro. Aceste sume se afla deja in Romania, trebuie doar sa avem vointa politica si inteligenta de a le aduce in zona fiscalizata.

Presedintele Basescu cere solutii concrete, eu ii ofer o solutie simpla, legala si imediat aplicabila: detasarea a zece mii de cadre din Ministerul Apararii la Interne si Finante", sustine Voiculescu, potrivit unui comunicat al PC, remis Ziare.com.

Potrivit sefului PC, de la 1 iunie pana la 31 decembrie, 10.000 de cadre militare, care nu pot fi suspectate de complicitati in zona infractionala, pot fi implicate concret in actiunea de combatere a evaziunii fiscale si a contrabandei.

"Va fi un efort urias pentru Ministerul Apararii, dar, pentru ca in acest moment efectele crizei economice si sociale reprezinta cea mai mare amenintare la adresa statului roman, avem nevoie de forte suplimentare pentru a le combate", sustine Voiculescu.

Din punctul sau de vedere, actuala scrisoare de intentie cu FMI, care contine masurile ilegale si ineficiente privind reducerea salariilor si pensiilor, ar trebui inlocuita cu "un plan urgent de diminuare a economiei subterane, cu responsabilitati concrete si termene precise".

"Efectul unui astfel de plan s-ar simti imediat pentru ca, repet, sumele din economia subterana sunt deja in tara, noi trebuie doar sa le descoperim si sa le taxam", a declarat Dan Voiculescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu