8 mai 2010

Pe ce risipeste Guvernul Boc banii publici

Dupa ce Traian Basescu a decis sa reduca fondul de salarii pentru bugetari cu 25% si sa taie 15% din pensii si din ajutorul de somaj, Guvernul a stabilit o serie de prioritati investitionale aiuritoare: o cale de acces in plus la un strand, receptii si protocoale pentru Ziua Europei sau reabilitari de baze sportive in sate cu cateva sute de locuitori.
Executivul aloca 300.000 lei pentru manifestarile culturale ocazionate de Ziua Europei. Banii vor fi alocati pentru actiuni de protocol si receptii, pentru publicitate si materiale promotionale, pentru inchirierea unor spatii, a aparaturii tehnice si a unor instrumente muzicale, pentru transportul intern, international, cazarea si diurnele participantilor, scrie Cotidianul.

Pentru construirea unei pasarele pentru strandul Neptul din Arad, localitate in care este primar Gheorghe Falca, vicepresedinte PD-L, Executivul a alocat 500.000 lei.

Tot pentru aceeasi lucrare, strandul a beneficiat anul trecut de 800.000 de euro din partea Ministerului Turismului, condus la vremea respectiva de Elena Udrea.

La capitolul baze sportive, Guvernul a alocat fonduri pentru constructia unei baze sportive multifunctionale in satul Vranesti, comuna Calinesti (judetul Arges) - 190.000 lei, construirea bazei sportiva model tip I in sat Sancraiu, comuna Sancraiu (jud. Cluj) - 50.000 lei, modernizarea bazei sportive Bretcu, comuna Bretcu (Covasna) - 146.000 lei; construire bazei sportive, comuna Falcoiu (Olt) - 40.000 lei.

Totodata, pentru finalizarea terenului de sport din satul Valea Cerului, comuna Suplacu de Barcau (Bihor) s-au alocat 120.000 lei, pentru reabilitare bazei sportive Centrul de agrement pentru copii si tineret "Codrii de Arama", comuna Curtesti (Botosani) - 300.000 lei, iar pentru modernizarea bazei sportive din comuna Macesu de Sus (Dolj) - 44.000 lei. 
Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

  1. Dintre toti ministrii, Elena Udrea este pe departe cea care si-a asumat raspunderea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Desi sunt bugetara, imi dau seama ca este fireasca aceasta metoda pentru ca la fel au facut si cei din privat in 2009.

    RăspundețiȘtergere