21 mai 2010

The Guardian: Romania ar trebui sa se spanzure pentru cantecul de la Eurovision


Artistii pe care Romania, Rusia si Finlanda i-au trimis la Eurovision "ar trebui sa se spanzure de rusine" pentru calitatea melodiilor cu care se prezinta la concurs, sunt de parere jurnalistii britanici de la The Guardian.
Dar calitatea slaba a cantecelor de la acesta editie a Eurovisionului s-ar explica prin costurile foarte ridicate ale concursului si prin faptul ca multe tari nu isi mai doresc sa castige competitia pentru a nu fi nevoite sa o organizeze in anul urmator, scrie The Guardian.

"Este numai vina Danemarcei", explica jurnalistii britanici. Ani de zile, Eurovisionul a fost doar o ocazie buna pentru ca televiziunile sa isi testeze noua tehnologie, dar, in anul 2000, Danemarca a organizat concursul pe un stadion cu 39.000 de spectatori.

De atunci, competitia a trebuit sa fie si mai mare, iar spectacolul sa fie si mai grandios de la un an la altul, ajungand, in prezent, un cosmar logistic. Si costurile au crescut, astfel incat Norvegia plateste in acest an peste 26 de milioane de euro.

Pana si costurile de participare au fost prea mari pentru unele tari, iar Muntenegru, Andora si Ungaria s-au retras din competitie pentru ca nu si-au permis sa mai participe. Lituania a fost salvata de catre o companie privata care a asigurat toate costurile de participare.

Potrivit The Guardian, nici Marea Britanie nu s-a mai implicat in selectia celor pe care i-a trimis la Oslo. Daca anul trecut, BBC a organizat o selectie riguroasa pentru un cantec al lui Andrew Lloyd Webber, iar alesul a fost trimis intr-un turneu european de promovare, concurentul din acest an a fost ales in urma unei emisiuni de 90 de minute, intr-o vineri, cand nu se uita nimeni la televizor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu