29 mai 2010

Romania lu' Base, Guvernu' lu' Boc si Bianca lu' Bote

In mediul rural, in cele mai multe cazuri, oamenii dezvolta relatii interumane destul de stranse.
Astfel, ei ajung sa se cunoasca indeaproape si tot ceea ce se intampla in comunitate este aflat de toata lumea pe calea "din gura-n gura". In aceste comunitati rurale, oamenii se cunosc si sunt recunoscuti dupa apelativul "a lu'". Gica a lu' Ratacitu, Ion a lu' Pleasca sunt oamenii care sunt recunoscuti in colectivitate dupa aceste apelative.

Facand o paralela, observam ca lumea pseudomondena din Romania s-a imbogatit cu mai multe personaje devenite celebre datorita numelui care sta in spatele apelativului dupa care sunt cunoscute.

Magda lu' Tolea ne-a albit noptile cu povestea manelisto-misterioasa despre disparitia celebrei Elodia. Acum, a devenit subiect de interes national idila dintre Catalin si Bianca sa, recunoscuta dupa supranumele de "Blonda lu' Bote".

Campionatul intern de fotbal a fost transformat, in cadrul jurnalelor de stiri, in Liga lu' Mitica. Celebrul, fost militian, Dumitru Dragomir, presedintele ligii profesioniste de fotbal, si-a transferat renumele de "smecheras" asupra campionatului. Astfel, Liga I a capatat prin denumirea de Liga lu' Mitica ceva din inteligenta sau smecheria de mahala a celui care o pastoreste din pozitia de presedinte.

Uitandu-ne, putin, si asupra vietii politice din Romania observam ca nici aici pseudocelebritatea nu s-a lasat foarte mult asteptata. Fata lu' tata si-a inceput cariera cu o campanie plina de succesuri, baiatu' lu' tata a incercat sa se impuna in politica dar n-a nimerit-o din prima, precum tatal sau in afacerile etno-manelistice.

Pana si Romania a devenit "The land of choice"...Tara lu'... unde poti alege... La un an de la aceasta campanie de promovare a turismului romanesc, ne intrebam a cui tara suntem.

Suntem parte a unei familii europene bazate pe respectarea drepturilor civile, a legii sau deja ne-am plafonat si ne-am resemnat uitandu-ne cu lehamite la oamenii care azi ne promit si maine sunt in stare sa declare stare de necesitate, numai pentru a nu-si incalca promisiunea fara a avea acoperire legala.

Lumea satului este dominata de Leana lui' Partag sau Marinica a lu' Ghebea. Viata mondena din marile orase trepideaza in ritmul batailor de inima ale Biancai lu' Bote.

Aceste doua comunitati mai mult sau mai putin locale nu influenteaza ritmul in care se misca viata socio-politica din Romania. Actiunile acestor doua categorii de cetateni pot cel mult sa ne amuze sau sa ne lase indiferenti.

Dar, masurile pe care le arunca dintr-o strigare guvernul lu' Base peste tara lu' Traian mai pot sa ne lase la fel de indiferenti sau ne mai pot smulge cate un zambet amar?

Mai poate austeritatea lu' Basescu sa ne convinga s-o acceptam, atata timp cat baietii lu' Videanu isi fac de cap, inotand, in continuare, in apele pline de energie ale plaiurilor romanesti?!

Traim, din pacate, un reality -show de proasta calitate, in care personajele joaca la fel de prost precum actorii de ocazie de pe ecranele televizoarelor.

"Tradati in campanie", "Fatalu' tata", "Rataciti in Romania", pot deveni peste noapte concepte care pot fi vandute cu succes peste hotare, datorita ratei de popularitate de care s-au bucurat fara a se face mari eforturi.

Sa continuam sa ne bucuram ca avem parte de umor in stare pura, sa fim fericiti ca vom iesi din criza si sa fim convinsi ca cel mai bun si eficient guvern este... "Guvernu' lu' Boc".

Liviu Anghel,
colaborator Ziare.com

9 comentarii:

  1. mai degraba romania e tot a lu' ceasca si acum la 20 de ani de disparitia lui misterioasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. mare dreptate ai, asta din cauza acoliților lu' ceașca, care au rămas la frâiele tării..

    RăspundețiȘtergere
  3. HUNGARIAN MANIFESTO-JOS REGIMUL BASESCU!
    APEL ADRESAT COMPATRIOTILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
    SI A SALVA TARA DE LA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!
    Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
    Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care s-a declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
    Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-au dat
    mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
    Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara s-a stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor, impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
    Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
    Aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine, nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun
    Dragi compatrioti, dragi unguri, fiti romani!Sau cu alte cuvinte uniti-va ,asigurand nu numai painea cea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
    Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn, de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
    Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
    Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
    RIDICA-TE GHEORGHE , IOSKA, ION SI PISTA !!!
    RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU !!!
    Robert Horvath DEVA Cineast USA
    devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi AICI sunt banii dumneavoastră (partea a IV-a)
    Ne spune astăzi,31 mai, Simona Fica,în exploziv-news.ro.
    9 SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe rue Périé Mazamet NR. 12, PARIS! PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!
    Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de „fiţe”, unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) - in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut „fata lui tata” banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu (NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!).De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 9000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar - chiar dacă e consistent - nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din... succesuri, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi AICI sunt banii dumneavoastră (partea a IV-a)
    Ne spune astăzi,31 mai, Simona Fica,în exploziv-news.ro.
    9 SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe rue Périé Mazamet NR. 12, PARIS! PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!
    Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de „fiţe”, unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) - in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut „fata lui tata” banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu (NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!).De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 9000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar - chiar dacă e consistent - nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din... succesuri, nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. „O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.

    Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.

    Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.

    Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.

    Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste".

    — Marcus Cicero, vorbind lui Caesar, Crassus, Pompey si senatului Roman.

    RăspundețiȘtergere
  7. bmarinescu41.wordpress.com/2010/05/31/incoruptibilii/
    SOLUŢIA CONTRACARĂRII LEGII FĂRĂDELEGII !
    MODUL DE ACŢIUNE UZITAT CÂNDVA ŞI ÎN ROMÂNIA !
    Urmand modelul american al lui Elliot Ness, Eugen Alimanescu apeleaza la recruti, tineri aflati inca pe bancile Academiei de Politiei, si aspiranti la un post in Politia Bucurestiului, pentru a infiinta organizatia "Fulger".
    22 de membri, alesi personal de catre comisar, antrenati si pregatiti de acesta, urmau sa intre intr-un razboi nemaivazut cu crima organizata din capitala. Asemenea omologului sau din Statele Unite ale Americii, Alimanescu isi formeaza o veritabila retea de informatori din randul gangsterilor, creaza rubrici permanente in presa vremii prin care sa isi etaleze victoriile si da startul unor veritabile lupte de strada cu infractorii. Stia ca, odata arestati, ei vor scapa din fata justitiei uzand de influenta pe care o aveau in randul magistratilor.
    Solutia aleasa de Alimanescu? Exterminarea crimei si a criminalilor!
    Putini au fost cei care au sfarsit in spatele gratiilor. Cei mai multi dintre raufacatorii locali au cazut secerati sub tirul gloantelor de revolver sau de pistol-automat ale membrilor echipei "Fulger". De fiecare data, un reprezentat al presei se afla de fata in momentul confruntarilor iar comisarul se asigura ca, in fotografii, alaturi de cadavrele infractorilor, va aparea o pancarta prin care lumea sa stie ca Brigada Alimanescu isi facuse datoria. Extrem de atent, el isi motiva de fiecare data actiunile prin deschiderea focului de catre infractori, refuzul lor de a se preda sau incercarea acestora de a fugi din arestul politiei. Cazul era finalizat si nimeni nu il putea acuza de moartea criminalilor. In fond, cine ar fi vrut sa o faca?

    RăspundețiȘtergere
  8. PENTRU ONOARE ȘI DEMNITATE - ALINIERE LA MAREȘAL

    va aștept și pe voi sa comentam evenimentele :

    http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/pentru-onoare-si-demnitate-aliniere-la.html

    RăspundețiȘtergere
  9. MANUC-BEI: DIPLOMAT TRĂDĂTOR

    ... sa știm de unde a început totul. Un articol ce trebuie preluat și citit de cat mai multi romani.

    așteptăm comentariile dumneavoastră...

    http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/06/manuc-bei-diplomat-tradator.html

    RăspundețiȘtergere