3 mai 2010

UNPR, partidul serviciilor secrete?

Este ipoteza pe care Claudiu Saftoiu a aruncat-o pe piata politica. UNPR este alcatuit din oameni santajabili, vulnerabili si dedicati averilor personale mai mult decat principiilor democratice. Este concluzia care reiese din afirmatiile lui Claudiu Saftoiu si ale fostului presedinte Ion Iliescu, din aluziile lui Victor Ponta, dar si a unor liberali si alti comentatori politici.

Daca ne gandim la modul in care a luat fiinta acest partid, nu putem sa nu ne punem cateva semne de intrebare.

Migratia parlamentarilor care a marit substantial grupul independentilor si a dus la formarea UNPR a parut ca a urmat o regie bine pusa la punct. Poate fi coincidenta politica. Sau ne putem intreba cum unii dintre liberali au devenit, peste noapte, independenti si apoi membri ai unui partid de stanga, iar altii din membri ai celui mai mare partid de stanga au devenit independenti, pentru ca apoi sa sara in barcuta unui partid de stanga fara baza electorala? Intrebari fara raspuns. Deocamdata.

UNPR se defineste a fi un partid de stanga, alternativa la PSD, dar care sustine interesul national. Sa privim modul in care acest partid defineste interesul national. In afara de chestiunea pensiilor militarilor, care nu tine de interesul national, ci de un interes specific, UNPR a definit interesul national in functie de prioritatile presedintelui.

Formarea Guvernului PD-L-UDMR-independenti si intrarea la guvernare, modificarea Constitutiei si sustinerea aplicarii rezultatelor referendumului din noiembrie 2009, toate aceste acte politice au fost sustinute fara indoiala de UNPR. Prin invitatiile dese la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a legitimat existenta acestui grup, leadershipul si actiunea politica. Ziare.com

2 comentarii:

  1. UNPR e un partid necesar, e alternativa excelenta pentru oamenii de stanga care s-au saturat de PSD... eu, ca si sustinator al PDL afirm ca marian sarbu era mai bun la minsiterul muncii. la ce bun ca nu l-au lasat sa fie minsitru? doar pt ca basescu a castigat prezidentialele? aici trebuie reforma politica, schimbarea mentalitatii politice. sa stii sa pierzi si chair dac pierzi sa i alaturi de guvernanti, adica cei care au castigat votul romanilor, si sa faci totul in interesul romanilor. La psd trebuie schimbat ceva si daca nu se poate, alternativa de stanga trebuie sa existe., pentru binele democratiei. Ca daca nu, veneau si votau cu pdl. nu ca m-ar fi nemultumit pe mine personal asta, dar pt ei, cetatenii de stanga, ar fi fost rau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru comentariu Mihai. Ai dreptate, electoratul de stânga chiar are nevoie de o alternativa, cred ca s-au saturat de aceasta consecventa în prostie a PSD-ului. Nu au făcut decât sa pună bete în roate reformei. și prin alianța ascunsa cu PNL-ul, când aceștia din urma erau la guvernare, și acum, după ce au pierduta alegerile tot asta fac. UNPR-ul este o alternativa viabila pt. electoratul de stânga si un concurent serios pt. PSD

    RăspundețiȘtergere