13 feb. 2010

Lupta pentru impartirea Romaniei

Ungurii trag precum câinii sa sfasaie România în macro-regiuni

PD-L respinge categoric initiativa legislativa a UDMR de modificare a numarului de regiuni de dezvoltare care a trecut saptamana aceasta de Senat prin adoptare tacita.

Proiectul UDMR este respins si de PSD si nu este agreat nici de liberali, criticile referindu-se in special la comasarea judetelor Harghita, Covasna si Mures intr-o regiune, scrie cotidianul.ro.

Initiativa legislativa a UDMR privind trecerea de la 8 regiuni de dezvoltare economica la 16 regiuni si 5 macroregiuni de dezvoltare a fost adoptata de Senat pe 10 februarie prin aprobare tacita si urmeaza sa fie dezbatuta de catre deputati, Camera Deputatilor fiind camera decizionala.

Ioan Oltean, vicepresedinte PD-L si totodata vicepresedinte al Camerei Deputatilor, critica acest proiect."Nici nu se pune problema sa discutam aceasta lege in acest moment. Avem acum 8 regiuni de dezvoltare, legea care le reglementeaza organizarea si functionarea este foarte buna si in concordanta cu prevederile organismelor europene. Pentru o modificare a sistemului teritorial administrativ, modificare ce se face prin Constitutie, trebuie sa avem dezbateri serioase", a declarat Oltean pentru sursa citata.

La fel, Viorel Coifan (PNL Timis), considera ca "este ciudata impartirea facuta de UDMR" si ca "s-a plusat prea mult pe elementul etnic".

Aceeasi pozitie o are si europarlamentarul PSD Corina Cretu. "O reasezare a regiunilor pe criterii etnice nu este agreata deloc de Uniunea Europeana. La acest capitol nu mai este nimic de spus. In ceea ce priveste modificarea numarului regiunilor de dezvoltare, consider ca nu trebuie sa fie proiectul unui singur partid, ci al intregii clase politice", a declarat aceasta.

In schimb, unul dintre semnatarii initiativei legislative a UDMR, deputatul Mathe Andras Levente, a explicat pentru cotidianul.ro ratiunile modificarii legii privind dezvoltarea regionala.

"Am marit la 16 numarul de regiuni de dezvoltare pentru a face un pas intermediar - pentru ca autoritatile administrative in plan local sa se obisnuiasca - in vederea viitoarei impartiri administrativ-teritoriale in regiuni, care va fi obligatorie dupa 2013. Initiativa legislativa prevede si formarea de cinci macroregiuni de dezvoltare pentru o mai facila absorbtie a fondurilor europene. Totul este facut in baza Recomandarii 1059/2003 a Comisiei Europene", a spus Mathe.

2 comentarii:

  1. Istorie recenta: Maghiarii din Transilvania intrată sub stăpânirea Ungariei au întâmpinat cu satisfacţie hotărârile Dictatului de la Viena, sperând că la finalul războiului Hitler va acorda lui Horthy întreg Ardealul. Mulţi etnici maghiari au participat alături de militari la masacrele împotriva populaţiei româneşti. Aceştia au devastat, profanat şi dărâmat din temelii biserici româneşti - în secuime mai ales - au jefuit şi incendiat casele românilor ori au maltratat şi ucişi "vlahi". Citeste mai mult aici:
    http://demnitar.blogspot.com/p/rani-care-nu-se-vindeca.html

    RăspundețiȘtergere
  2. unghiurii perversi ca intotdeauna...le dai un deget si iti iau toata mana...

    te astept la mine pe blog unde Flacara Violeta a distrus psihicul lui Jioana dar l-a intarit pe al lui Hrebe-Shobo...

    RăspundețiȘtergere