3 feb. 2010

Tokes Andras: Daca ar primi autonomie, maghiarii nu ar sti ce sa faca cu ea

Vicepresedintele demisionar al Partidului Civic Maghiar Tokes Andras a declarat, marti, ca maghiarii nu ar putea sa se autoguverneze, chiar daca li s-ar acorda autonomie teritoriala.
"Daca printr-o minune s-ar acorda maghiarilor autonomie teritoriala si fel de fel de structuri autonome, cred ca maghiarimea nu ar putea sa stie ce sa faca. Fiindca, in primul rand, populatia ar trebui sa isi recapete acea proprietate de a putea sa se autoguverneze, iar lupta aceasta politica prin care trece in ultimii ani maghiarimea o conduce mai aproape de acest scop", a declarat Tokes, intr-o conferinta de presa in care si-a anuntat si demisia din PCM, transmite Mediafax.

Potrivit acestuia, Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania si-a propus sa contribuie la constientizarea populatiei asupra puterii sale decizionale.

Tokes Andras a demisionat, marti, din functia de vicepresedinte al PCM, acuzand un comportament "antidemocratic" al colegilor sai, inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale.Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu