21 feb. 2010

Videanu se intalneste cu Sarkozy

Ministrul roman al economiei, Adriean Videanu, impreuna cu o delegatie a companiei Nuclearelectrica, ce administreaza centrala nucleara de la Cernavoda, se vor intalni in Franta cu presedintele Nicolas Sarkozy, intre 8 si 10 martie, a declarat Videanu pentru NewsIn.

Cele doua parti ar urma sa poarte discutii pe teme legate de energia nucleara.

In schimb, reprezentantii EnergoNuclear, compania de proiect care va construi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, spun ca nu stiu inca daca vor participa la aceasta intalnire. "In Franta, va avea loc o conferinta despre energia nucleara. Noi nu stim inca daca vom participa", a declarat pentru NewsIn directorul general al EnergoNuclear, Dan Ionescu.

Franta este unul din cei mai mari producatori de echipament nuclear din lume, avand in prezent 58 de reactoare nucleare.

Nuclearelectrica detine cele doua unitati ale Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Compania de stat este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din productia anuala de electricitate, dupa Hidroelectrica. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW.

Unitatea 1 de la Cernavoda a intrat in exploatare comerciala in decembrie 1996, iar Unitatea 2 in septembrie 2007.

De asemenea, alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

2 comentarii:

  1. Piticul ăsta de Sarkozy trebuie evitat, nu este prietenul României. Numai interese-interese-interese...

    RăspundețiȘtergere
  2. se întâlnește cu un alt mason...

    RăspundețiȘtergere