7 feb. 2010

Medvedev: NATO, principala amenintare la adresa securitatii Rusiei

Presedintele rus Dmitri Medvedev a validat vineri o noua doctrina militara, care plaseaza NATO in fruntea amenintarilor la adresa securitatii Rusiei.

Textul doctrinei, publicat pe site-ul Kremlinului, plaseaza pe primul loc in "principalele pericole militare exterioare" faptul ca NATO incearca sa "isi mondializeze functiunile, incalcand normele dreptului international", relateaza AFP.

Documentul denunta si apropierea de frontierele ruse a "infrastructurii militare a tarilor din NATO, mai ales prin extinderea blocului".

Printre alte pericole, doctrina este ingrijorata de posibila dezvoltare a unui "sistem strategic antiracheta" si de dezvoltarea "unor arme strategice conventionale de inalta precizie".

Rusia a denuntat proiectul american al scutului antiracheta in Europa de Est, la care SUA au renunta pana la urma, si vrea ca Washingtonul sa accepte ca eventuale arme strategice conventionale sa fie supuse acelorasi restrictii ca armele nucleare.

Un comentariu:

  1. rusii au decis sa isi modernizeze rachetele, inlocuind focoasele nucleare cu votculitza de 60 de grade...e mai bine asa...

    RăspundețiȘtergere