12 feb. 2010

Vezi cum va functiona scutul antiracheta in Romania

Scutul antiracheta amplasat de americani in Romania va avea o componenta navala si una terestra, navele americane cu rachete urmand sa patruleze in anumite perimetre din Marea Neagra pana in 2015, a declarat, pentru TV Ziare.com, fostul ministru al Apararii, Ioan Mircea Pascu.

Sistemul va fi completat cu un sistem defensiv terestru, la care ar urma sa contribuie si Romania, sustine fostul ministru al Apararii. Vor exista senzori aerieni, navali si terestri, care vor detecta eventualele atacuri cu rachete.

"Acest scut are doua componente: o componenta navala care va functiona pana in 2015 cu rachete pe nave si care vor patrula in anumite sectoare posibil de traversat de rachete si apoi, dupa 2015, vom completa cu un sistem terestru aici intram si noi in joc. Vor exista esenzori aerieni, navali si terestri care vor interactiona cu reteaua de radare existenta in asa fel incat sa avem informatia unui atac cat mai rapid, sa putem actiona", a declarat, pentru TV Ziare.com, Ioan Mircea Pascu.

Scutul ar urma sa fie o aparare generala, pe care altfel Romania nu ar putea sa si-o permita, spune Ioan Mircea Pascu. Intregul cost al amplasarii scutului va fi suportat de americani, iar pe segmentul de rachete Standard Missle 3, care vor fi folosite la scut, Romania este deficitara, explica fostul ministru al Apararii.

Navele americane vor stationa doar o perioada in Marea Neagra, sustine fostul ministru al Apararii.

"Exista permisiunea ca navele in afara tarilor care sunt riverane Marii Negre sa stationeze 21 de zile in Marea Neagra. Nava va stationa 19 zile, apoi va intra alta nava care va stationa tot 21 de zile. Cand se termina acelea intra alta si astfel, pana in 2015 vom putea sa asiguram apararea in cazul in care se va intampla ceva. Sa nu uitam ca exista o linie de aparare in dreptul coastelor turcesti, care cred ca va fi linia principala de aparare, insa nu exclud prezenta si in Marea Neagra", a explicat Ioan Mircea Pascu.

Intrebat de cititorii Ziare.com cine ar putea ataca Romania, Ioan Mircea Pascu raspunde ca nu se stie cine ar putea ataca, insa e bine sa fim pregatiti.

"Toate avioanele care pleaca din Europa spre Orientul Mijlociu trec pe deasupra Romaniei", spune Pascu, adugand ca Romania trebuie sa se bazeze si pe diplomatie si pe arme. "O diplomatie fara arme nu valoreaza nimic", sustine Ioan Mircea Pascu.

Nu trebuie sa ne gandim ca daca facem cum vrea Rusia, nu o sa o suparam

Intrebat daca amplasarea scutului nu ar putea deranja unele tari, precum Rusia sau Ucraina, Ioan Mircea Pascu a spus ca Romania are dreptul, la fel ca orice alt stat, sa isi imbunatateasca apararea.

2 comentarii:

  1. Impresionanta aceasta viitoare desfasurare de forte!
    Ramane de vazut daca se va si realiza!
    Nu sunt sceptic, insa mizez (oarecum indreptatit sau ...nu) pe lentoarea specific mioritica!
    In definitiv, totul este bine pus la punct!
    Ramane insa acel inevitabil "dar"...
    Ce parere aveti, sunteti de acord ca, in prezent (ca si in viitorul recent),Romania trebuie sa fie considerata ca o tara cu anumite probleme,cu anumite deficiente (cel putin logistice, materiale, sa nu amintesc si de latura numerica a celor ce ar trebui sa protejeze suveranitatea de drept)?
    Cu speranta ca nu am fost critic ci doar am punctat, am comentat (in stilul meu, usor mai aparte stirea) va adresez urarile mele de bine si bineinteles ganduri nobile,alese!
    Zadkielix alias D.M

    RăspundețiȘtergere
  2. DESCONSPIRAREA INTELECTUALULUI ROSU VLADIMIR TISMANEANU !
    ( APARITIA UNOR NOI DOCUMENTE COMPROMITATOARE )
    ATENTIUNE ! EXPLOZIV ! ATENTIUNE !
    In decursul anului care a trecut am incercat fara succes sa atrag atentia autaritatilor despre activitatea lui Vladimir Tismaneanu. Plicul meu cu documente
    a fost refuzat de Ambasadoarea Romaniei la ONU Simona Miculescu, la care am avut o audienta.
    Dansa a refuzat sa se uite la documente, precizand ca in cazul in care deschid plicul
    compromitator audienta mea a luat sfarsit. Dansa a refuzat deasemenea scrisorea
    mea adresata presedintelui Traian Basescu. Deasemenea mentionez ca memoriile mele oficiale trimise directorilor servicilor speciale romanesti au ramas fara raspuns. Scisoarea catre Basescu ca si celalate au fost trimise retransmise prin intermediul Ambasadei Romaniei in SUA. Aceste actiuni de musumalizare sunt de o gravitate speciala facand parte dintr-o conspiratie institutonala urmarind sa salveze pe Presedinte de un urias scandal politic cu largi repercusiuni internationale.
    DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/
    Tot pe acest blog puteti urmarii serialul " DESCONSPIRAREA LUI VOLODEA ". Cele 7 Articole urmareasc inceputurile si intreaga cariera de agent fidel comunismului pana la EXPULZAREA DIN SUA care va avea loc datorita denuntului meu adresat
    Serviciului de Emigratie American.

    Robert Horvath Deva Cineast http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere