24 feb. 2010

Surse: Marian Sarbu isi negociaza plecarea din PSD pentru Ministerul Muncii

Deputatul PSD Marian Sarbu este hotarat sa plece din partid, insa nu si-a anuntat inca demisia, pentru ca isi negociaza in acest moment reintoarcerea pe functia de ministru al Muncii, sustin surse politice.

"Marian Sarbu a fost foarte suparat de ceea ce s-a intamplat la congres si de faptul ca nu a fost lasat sa ocupe functia de ministru al Muncii atunci cand i s-a propus de PD-L", au declarat sursele citate.

In cursul zilei de miercuri, deputatul isi negociaza plecarea din PSD, urmand ca cel mai probabil sa intre in tabara independentilor din Parlament, in asteptarea remanierii actualului ministru al Muncii, Mihai Seitan.

De altfel, Emil Boc l-ar fi amenintat pe Mihai Seitan cu schimbarea din functie in cursul zilei de marti, in sedinta de Guvern, pentru gafele de comunicare legate de distribuirea diferentiata a alocatiilor pentru copii.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, la Realitatea Tv, ca a avut o discutie cu Marian Sarbu zilele trecute si ca acesta era foarte nemultumit de ce s-a intamplat in partid de la Congres incoace, insa nu a spus nimic de vreo demisie.

"Am vorbit ieri sau alataieri cu Marian. Era destul de nemultumit, dar nu mi-a spus ca intentioneaza sa plece. Ar fi pacat! Este cel mai bun specialist de munca pe care il avem", a spus Mitrea.

Marian Sarbu este membru PSD din anul 1994. A avut trei mandate de deputat pe listele acestui partid, a fost de doua ori ministru al Muncii, prima data in cabinetul Nastase, iar apoi in Guvernul Boc.

Dupa iesirea Partidului Social Democrat de la guvernare, in octombrie anul trecut, presedintele Traian Basescu a cerut Partidului Social Democrat sa ii permita lui Marian Sarbu sa ocupe in continuare acest portofoliu. Fostul ministru insusi a solicitat conducerii partidului o dispensa pentru acest lucru, insa a fost refuzat.

Inaintea Congresului din 20 februarie Marian Sarbu a fost anunþat de Miron Mitrea drept unul dintre membrii echipei sale in lupta pentru sefia partidului. A candidat
pentru functia de vicepresedinte, dar nu a fost ales.

Marian Sarbu ar fi al cincilea parlamentatar care demisioneaza dupa Congresul PSD si s-ar alatura grupului independentilor.
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu