1 feb. 2010

Seful ANI il ameninta pe Geoana ca-l da in judecata

Catalin Macovei se gandeste sa-l dea in judecata pe Mircea Geoana deoarece l-a acuzat ca ar fi actionat la comanda lui Traian Basescu in momentul in care Agentia Nationala pentru Integritate a analizat averea celui de al doilea om in stat.
"Este surprinzator ce a declarat mircea geoana (...) Analizez posibilitatea sa formulez o actiune personala in instanta pentru a-i cere lui Mircea Geoana sa demonstreze aceste declaratii", a precizat seful ANI.

Desi a precizat ca il va da personal in judecata pe Mircea Geoana, nu in numele Institutiei, Catalin Macovei a motivat gestul prin faptul ca "declaratiile politice" ale lui Mircea Geoana afecteaza imaginea ANI.

Intrebat daca vor urma si alte dosare in perioada urmatoare, Macovei a precizat ca inspectorii analizeaza in prezent mai multe dosare ale unor persoane care ocupa funtii publice importante.

"Nu trebuie sa gandim in termeni de pesti mari si pesti mici, asta ar insemna sa prioritizam cazurile. Ar fi o ingerinta din partea mea sa le cer inspectorii sa faca o lista cu omemeni importanti pentru a se ocupa cu prioritate de ei (...) Sunt convins ca inspectorii nostri sunt in stadiu de finalizare cu cateva dosare de oameni care ocupa functii importante in zona publica. Suntem in faza in care o sa scoatem tot mai multe dosare sonore", a mai spus Macovei.

In acelasi timp, presedintele ANI s-a aratat ingrijorat de faptul ca oamenii politici situati in tabere adverse au inceput sa-si ia apararea unii altora, renuntand sa-i mai laude pe inspectorii de integritate pentru finalizarea dosarelor.

"Atacurile la adresa institutiei sunt tot mai vehemente. Ieri sau acum doua zile am observat cum o doamna senator (n.r. Lia Olguta Vasilescu, PSD), refendidu-se la dosarul doamnei Placinta (n.r. fostul ministru al Tineretului si Sportului), a spus ca ANI a facut abuzuri. Acest lucru mi se pare surprinzator. Au inceput sa se coalizeze, asta arata ca institutia noastra chiar lucreaza si ca suntem echidistanti", a completat Macovei.
Sursa: Ziare.com
Autor: Lucian Hainarosie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu