26 feb. 2010

Rusia acuza Romania de lipsa de transparenta in cazul scutului antiracheta

Rusia considera ca Romania si Statele Unite au dat dovada de lipsa de transparenta in dosarul scutului antiracheta.

Moscova are in continuare intrebari serioase cu privire la obiectivul sistemului defensiv pe care Statele Unite il vor instala in tari europene, a declarat vineri un purtator de cuvant al Ministerului de Externe rus, potrivit GPDaily.

"Avem in continuare intrebari serioase cu privire la adevaratul scop al sistemului defensiv american. Continuam sa ne opunem unor actiuni unilaterale suspecte in ceea ce priveste scutul antiracheta care afecteaza in mod negativ securitatea la nivel international", a declarat purtatorul de cuvant Andrei Nesterenko.

Afirmatiile vin dupa ce Romania a anuntat ca va participa la proiectul de instalare a unui scut antiracheta american si exprima ingrijorarea oficialilor rusi cu privire la acest sistem.

Potrivit lui Nesterenko, intelegerea privind scutul antiracheta este "pripita", iar arhitectura fragila a securitatii europene devine ostateca a unor amenintari "imaginare".

Nesterenke adauga ca Moscova isi exprima regretul ca a aflat despre planurile privind scutul antiracheta din Romania din media, in loc sa afle de la autoritatile de la Washington si Bucuresti.

Declaratiile vin in ciuda faptului ca Ministerul de Externe roman a precizat in repetate randuri ca Rusia a fost informata si consultata cu privire la instalarea scutului antiracheta in Romania.

Un comentariu:

  1. ce sa-ti spun! se stropsesc la noi cand in fond discutiile se poarta la un cu totul alt nivel. deh, trebuie sa aiba si ei motiv sa se infoaie.

    RăspundețiȘtergere