21 ian. 2010

Achizitii publice, adica din banii poporului....


Achizitii publice: Regiile autonome si clientela


Noile carduri RATB, realizate de un donator fidel al PSD

Contractul pentru introducerea cardurilor multiple de unica folosinta RATB a fost castigat la licitatie de o firma abonata de ani de zile la contractele Regiei, administrata de un donator fidel al PSD.

Directorul RATB, Aron Gheorghe, sustine ca RATB nu a favorizat nicio firma si ca toate licitatiile castigate de Denis Technology SRL sunt perfect legale, informeaza in exclusivitate Realitatea.net.

Astfel, firma Denis Technology Srl va livra carduri multiple in baza unui contract de 135.000 de euro castigat printr-o licitatie deschisa din data 13 noiembrie 2009, ea fiind si unicul participant la licitatie.

Firma este administrata de Sorin Gangler, un donator fidel al Partidului Social Democrat, si pare a fi abonata la mai toate contractele RATB inca din 2005.

Cel mai prolific an al firmei a fost 2007, cand a participat la licitatii publice aproape lunar si a rulat 1,76 de milioane de lei, conform informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor preluate de Realitatea.net. In acel an, profitul firmei cu 20 de angajati a fost de 7,1 milioane de lei, iar banii au fost platiti pentru rulmenti, mixturi asfaltice, frane sau piese de schimb pentru tramvaie si troleibuze.

In 2008, Gangler a donat aproape doua miliarde de lei vechi in calitate de persoana fizica pentru partidul lui Mircea Geoana, conform informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

In 2009, firma lui Gangler a castigat 37 de contracte cu RATB, in valoare totala de peste 1 milion de euro, potrivit site-ului de licitatii publice SEAP. Acesta a castigat chiar si cate doua contracte pe luna in anumite perioade ale anului trecut, fie ca era vorba de rulmenti, mixturi asfaltice sau piese de schimb pentru autocarele Mercedes.

In prezent, firma are datorii in valoare de 29.620 RON, conform ANAF.

Daca aveti informatii despre situatii similare in domeniul achizitiilor publice, va rog sa le publicati la comentarii si am se le aduc pe prima pagina.


Sursa:  Ziare.com

Un comentariu:

  1. Achizitii de criza: Primaria Arad si-a luat consumabile de zeci de mii de euro

    In ciuda crizei ca a afectat toata tara, Primaria Arad face achiziti fara probleme. Astfel, Primaria a anuntat lucrurile necesare pentru imprimante comandate de municipalitate vor costa 32.000 de euro.

    Reprezentantii Primariei au anuntat ca de aceasta data nu s-a mai facut nicio licitatie publica, anunta Adevarul.

    Accesoriile vor sosi la primarie in urmatoarele zile.

    RăspundețiȘtergere