27 ian. 2010

Daca Livia Barbulescu nu a avut noroc, inca cinci judecatori candideaza pentru sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Cel puțin, acum avem concurență .......

Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu, Livia Doina Stanciu si Rodica Aida Popa sunt judecatorii care si-au depus candidaturile pentru presedintia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anunta CSM.

Acesta este al doilea concurs organizat pentru sefia ICCJ, dupa ce Lidia Barbulescu, presedintele interimar, nu a fost numita de seful statului dupa castigarea concursului.

Judecatorul Lidia Barbulescu a declarat ca nu si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ca nici nu intentioneaza sa o faca.

Pentru conducerea instantei supreme pot candida judecatorii de la ICCJ, care au minimum doi ani vechime la aceasta instanta. Concursul pentru ocuparea functiei de presedinte al ICCJ a fost reluat dupa ce Lidia Barbulescu a fost votata de CSM pentru aceasta functie, dar presedintele Basescu a refuzat sa o numeasca.

"Avand in vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale (...) incepand cu data de 22 decembrie 2009 se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in anunt, potrivit caruia candidaturile se pot depune in termen de 30 de zile de la 22 decembrie 2009.

Traian Basescu a declarat, in cadrul dezbaterii din 3 decembrie 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca nu o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. "Raspunsul meu este nu. Nu o voi numi pe doamna Barbulescu la presedintia ICCJ", a raspuns Traian Basescu.

Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa, pe 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu, seful statului semnand astfel de numiri.

Un comentariu:

  1. din pacate toti judecatorii din csm sunt niste odiosi care inca mai judeca tinand cont de preceptele comunismului...te astept la mine pe blog unde discutam despre ciracii lui iliescu

    RăspundețiȘtergere