11 ian. 2010

Un inalt oficial european avertizeaza asupra "falsei pandemii de gripa porcina"

Semnalele de alarma din ultimul timp, legate de gripa porcina, nu sunt altceva decat strategii ale companiilor de medicamente pentru a-si vinde produsele. Aceasta este parerea lui Wolfgang Wodarg, nimeni altul decat seful Comisiei pentru Sanatate din cadrul Consiliului Europei si renumit epidemiolog german.

Potrivit Daily Mail, Wodrag a acuzat companiile farmaceutice care comercializeaza vaccinul impotriva gripei porcine de faptul ca au influentat decizia Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) de a declara pandemia globala.

Wolfgang Wodarg a depus la Consiliul Europei o rezolutie prin care cere declansarea unei anchete europene legate de rolul companiilor farmaceutice in deciziile OMS. O dezbatere de urgenta pe acest subiect ar urma sa fie programata pentru sfarsitul lunii ianuarie, precizeaza sursa citata.

Wolfgang Wodarg sustine, in cadrul documentului depus la Consiliu, ca numai in Marea Britanie autoritatile au cheltuit peste un miliard de lire sterline pentru a cumpara vaccinurile care imunizeaza organismul impotriva virusului gripei pandemice AH1N1.

Potrivit inalt oficialului european, "pandemia AH1N1 va fi cel mai mare scandal medical al acestui secol", daca se va dovedi ca producatorii vaccinului Tamiflu au indus, cu buna stiinta, panica in randul populatiei, pentru a-si vinde produsul. "Producatorii vaccinului au parte de castiguri uriase, fara nici un risc financiar", sustine Wodrag.
Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. la noi cine comercializeaza tamiflul asta si cat a primit comision? e cumva implicata sensiblue in afacere? nastase ce stie?

    RăspundețiȘtergere