5 ian. 2010

Judecătorii inamendabili

Aveti mai jos exemple demne de o tara bananiera. Nu trebuie sa ne mire nimic, totul este normal pentru nivelul de dezvoltare al statului nostru. Cititi si va minunati.

Magistraţii îşi judecă între ei dosarele de contravenţie, câştigând de fiecare dată. Oricâte permise le-ar suspenda Poliţia Rutieră, judecătorii şi le recâştigă lejer în instanţă. De 11 ori au încercat poliţiştii să-i amendeze sau să le suspende permisele unor judecători şi de fiecare dată aceştia le-au anulat procesele-verbale în instanţă. De exemplu, soţul judecătoarei Bosoc a rămas fără permis pentru depăşire interzisă, iar consoarta i-a sărit în ajutor la proces, ca martor ocular. Iar judecătorul, coleg cu martora, le-a dat câştig de cauză.

Ieşeanul Romulus Ghercă a trecut cu maşina pe roşu, iar Poliţia Rutieră i-a suspendat permisul. Se întâmpla în 2007. S-a adresat instanţei şi a obţinut anularea deciziei. Alt ieşean, Dragoş Şerbănescu, a fentat un limitator de viteză, iar un poliţist l-a amendat cu 234 de lei. La fel, şi-a rezolvat problema în justiţie, contravenţia fiind anulată.

Probleme asemănătoare cu circulaţia au mai avut Daniela Diaconu, Daniel Mirăuţă, soţul Oanei Lăcustă şi cel al Lilianei Cocor. Toţi au câştigat procesele cu Poliţia Rutieră. Şi pentru ca înşiruirea de nume de mai sus să capete un sens, toate aparţin unor judecători de la instanţele ieşene. Toţi şi-au rezolvat problemele personale cu Poliţia Rutieră în timpul programului de lucru, luând în arendă o porţie mare din actul de justiţie.

„Ce vrei, să mergem în Bora Bora?!”

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi, Daniela Amancei, are o variantă oficială la toate aceste dosare, în numele tuturor colegilor: „O posibilă explicaţie a câştigării proceselor este buna cunoaştere a legii de către colegii mei şi faptul că ştiu unde să găsească punctele slabe ale proceselor-verbale. Legea permite judecarea cauzelor în aceeaşi instanţă în care activează şi cel care a depus plângerea”. A completat- o judecătoarea Cristina Vâlcu: „Şi noi suntem cetăţeni ai României şi avem dreptul să ne judecăm aici, nu în Bora Bora!”.

Un contraexemplu ironic: Nelly Pascal este judecătoare la Vaslui - ghinionul ei - şi a fost prinsă cu viteză neregulamentară în Iaşi. A contestat amenda, dosarul s-a instrumentat la Iaşi, dar a pierdut. A primit 2 puncte-amendă, judecătorii ieşeni arătându-se necruţători faţă de colega din Vaslui: unde-i lege, nu-i tocmeală.

Cititi mai multe astfel de minuni AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu