9 ian. 2010

Scrisoarea lui Fenechiu

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sambata, ca le va cere luni premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa prezinte o oferta concreta PNL in vederea intrarii la guvernare, cerand ca liberalii sa se ocupe de finante, investitii si infrastructura, transmite Mediafax. "O sa le trimit, luni, presedintelui PDL, Emil Boc si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa, prin care le voi cere sa faca publica oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a sustinut Relu Fenechiu.

Liderul PNL a explicat ca demersul sau are la baza declaratiile liderilor PDL care, "in fata camerelor de luat vederi spun ca ei i-au invitat pe liberali sa intre la guvernare, iar liberalii nu vor sa vina".

"Trimit aceasta scrisoare lui Boc si lui Basescu pentru ca acestia sunt factorii implicati in formarea Guvernului in acest moment. Fac acest lucru pentru a pune capat discutiilor de la televiziuni ale PDL-istilor de genul: «De ce nu veniti (liberalii - n.r.) la guvernare!»", a spus Fenechiu.

In plus, Relu Fenechiu a explicat ca o oferta de luat in discutie pentru liberali ar fi oferirea gestionarii de catre PNL a politicilor liberale ce tin de finante, investitii si infrastructura, lasand sa se inteleaga ca PNL vizeaza ministerele de Finante, Dezvoltare si Infrastructura.

"Daca cei de la PD ar fi de acord ca noi, liberalii, sa gestionam politicile legate de finante, de investitii si de infrastructura, care sunt importante pentru noi, atunci ne asezam la masa si discutam. Liderii PDL spun mereu ca ne-au invitat la guvernare, dar ca noi am refuzat sa intram. Insa nu ne-au facut niciodata vreo oferta pentru a intra la guvernare", a mai spus Fenechiu.

Intrebat daca va discuta despre aceasta solicitare si despre scrisoarea deschisa, luni, in sedinta BPC, liderul PNL a mentionat ca va face acest demers "in nume personal".
Sursa: hotnews.ro
Ce spuneti dragi romani, o sa aiba ecou un astfel de demers?!

4 comentarii:

  1. Liberalii ii cer lui Fenechiu explicatii in legatura cu scrisoarea catre Boc

    "Domnul Fenechiu, ca persoana privata, poate sa ii scrie si Papei de la Roma. In calitate de vicepresedinte insa, domnul Fenechiu nu va putea scrie nicio scrisoare pana nu va discuta in partid acest lucru. Sunt foarte nemultumit de aceasta chestiune, in calitate de secretar general al PNL", a spus Stroe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fenechiu a intervenit imediat telefonic in emisiune pentru a da cateva justifica demersul sau. El a explicat ca de mai multe saptamani "asistam la o adevarata mascarada pe toate televiziunile in care Emil Boc, Traian Basescu si alti lideri ai PD-L spun, ipocrit si demagogic, ca si-ar dori o guvernare alaturi de PNL. Eu stiu foarte clar ca nu a existat niciodata o propunere serioasa din partea PD-L ca PNL sa intre la guvernare. Daca domnul Emil Boc considera PNL la fel ca partidul domnului Oprea, atunci nu avem ce discuta".

    Fenechiu a spus ca va trimite totusi, in nume personal, o scrisoare deschisa luni in care va cere PD-L sa sa pronunte deschis si public in privinta acestui subiect, pentru ca "romanii ar putea sa inteleaga gresit ca PNL nu vrea sa isi asume guvernarea, ceea ce este fals".

    De asemenea, vicepresedintele PNL a precizat ca spera ca demersul sau va avea impactul scontat dar nu se asteapta ca el sa aiba si o finalitate, adica PNL sa intre la guvernare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu Stroe nu a fost convins de explicatiile colegului sau de partid, aratandu-se la fel de nemultumit ca la inceputul emisiunii. "Ce vad astazi ma mahneste, dar sunt convins ca domnul Fenechiu va reanaliza aceasta decizie. Dupa mine lucrurile sunt clare: a gresit, asta e", a conchis acesta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prezent in aceeasi emisiune, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a replicat scurt: "Relu Fenechiu a avut o zi proasta astazi, numai asa imi explic demersul sau. Pe de alta parte, cred ca el este 'romanul cu mintea ce de pe urma', daca abia acum realizeaza ca PD-L a dorit in mod serios intrarea PNL la guvernare".

    RăspundețiȘtergere