29 ian. 2010

"Justitia face dreptate" Penescu, Facaleata si Constantin, eliberati

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au decis, vineri, ca finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul director al societatii PIC din Pitesti, Liviu Facaleata, si fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, vor fi pusi in libertate vineri seara.

Cei trei se afla de noua luni in arest preventiv pentru fapte de coruptie. Decizia definitiva data de Curtea de Apel Ploiesti nu poate fi atacata cu recurs, informeaza Antena3.

Cei trei au insa anumite interdictii. Astfel, ei nu au voie sa paraseasca localitatea de domiciliu si nu au voie sa intre in contact cu anumiti martori din dosar.

Totodata, ei nu au voie sa vorbeasca intre ei, desi timp de doua luni au impartit aceeasi celula.

Cei trei inculpati care se mai afla in arest preventiv in dosarul coruptiei din fotbal - Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Liviu Facaleata - au fost transferati, pe 21 septembrie 2009, de la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges, la Penitenciarul Margineni, din judetul Dambovita, inainte cu cateva zile de inceperea procesului la Tribunalul Ploiesti.

Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges, a fost trimis in judecata si pe data de 11 septembrie, in calitate de actionar la SC PIC SA si asociat la alte doua firme, pentru dare de mita si instigare la infractiunea de fals intelectual savarsit in legatura directa cu infractiunea de dare de mita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu