29 ian. 2010

Geoană: Băsescu vrea să pună PSD cu botul pe labe

Geoană, nimeni nu va reuși la fel de bine ca tine sa pună PSD-ul cu botul pe labe ...
Preşedintele PSD Mircea Geoană susţine că acuzaţiile ANI împotriva sa fac parte dintr-o acţiune de intimidare a PSD.

Geoană a mai spus că cine şi-a imaginat că "lupul îşi schimbă năravul" s-a înşelat, referindu-se la Traian Băsescu. El a susţinut că, după alegeri, au fost demarate acţiuni de intimidare a social-democraţilor, acestea făcând parte dintr-un plan care urmăreşte "să pună PSD cu botul pe labe".

Liderul PSD a respins toate acuzaţiile care i se aduc, calificându-le absolut neîntemeiate. Geoană a acuzat lipsa de profesionalism a inspectorilor ANI, afirmând că totul este o "făcătură" la comandă politică, specifică "republicii portocalii".

El a explicat că nu a achiziţionat niciun apartament întrucât constructorul nu a putut respecta contractul, ca atarenu există niciun apartament. În plus, a continuat social-democratul, tranzacţia cu terenuri a fost în atenţia Curţii Supreme, care a decis că nu este nimic ilegal. De asemenea, el a negat faptul că nu şi-ar fi declarat dividendele şi a precizat că soţia sa nu mai era acţionară de trei ani la una dintre firmele citate de ANI.

Preşedintele PSD a susţinut că aceste acuzaţii nu au fost aruncate pe piaţă în campania pentru prezidenţiale, întrucât ar fi avut efectul invers decât cel scontat. "Cu asta îl ataci pe Geoană? E cam subţirică", crede Geoană ca ar fi fost reacţia opiniei publice, dacă dosarul ar fi fost folosit în perioada electorală.

El a adăugat că nu este nici mai bogat, nici mai puţin bogat decât figurează în declaraţia sa de avere.

Vendeta politică

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a mai susţinut astăzi că acţiunea ANI în cazul său reprezintă o încercare vădită de defăimare a sa în ochii opiniei publice.

El califică acuzaţiile ANI drept "o vendetă politică a celor care conduc astăzi România şi o încercare de a interveni şi a influenţa rezultatul alegerilor din PSD".

"Asistăm încă o dată la o vendetă politică a celor care conduc astăzi România şi la o încercare de a interveni şi de a influenţa rezultatul alegerilor din PSD", susţine Mircea Geoană într-un comunicat de presă.

Liderul PSD susţine că tranzacţia imobiliară la care se face referire în comunicatul ANI nu a produs consecinţe asupra cuantumului averii sale, iar concluziile cercetărilor Agenţiei şi aşa-zisele "indicii temeinice" identificate de instituţie reprezintă "o sumă de neadevăruri şi erori comise fie intenţionat, fie din lipsă de profesionalism".

El precizează că din comunicatul ANI au fost omise informaţiile pe care el le-a pus la dispoziţia ANI. Geoană declară că nu a încălcat legea, nu are nimic de ascuns şi susţine că a completat corect declaraţiile de avere.

ANI susţine că preşedintele Senatului nu a trecut în declaraţia de avere o tranzacţie cu terenuri şi achiziţionarea unui apartament în valoare de 733.000 de euro.
EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu