17 ian. 2010

Radu Stroe, sancţionat de BEM

Candidatul PNL în alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 1, din Bucureşti, Radu Stroe, va fi sancţionat contravenţional pentru continuarea campaniei electorale după încheierea oficială a acesteia, a decis Biroul Electoral, care a analizat o reclamaţie a PD-L în acest sens.

Biroul Electoral a primit două contestaţii privind alegerile parţiale din Colegiul 1 al Capitalei, una din partea Asociaţiei Victimelor Mineriadelor (care a fost respinsă), iar alta din partea PD-L. Democrat-liberalii l-au acuzat pe candidatul PNL Radu Stroe că, prin declaraţii, a continuat campania

electorală chiar în ziua votului.

"S-a apreciat că, într-adevăr, a avut loc continuarea campaniei electorale după încheierea legală a acesteia, drept pentru care s-a dispus aplicarea sancţiunii contravenţionale, urmând să îi fie comunicat procesul verbal de sancţionare", a explicat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Iulian Ivan.

Întrebat despre cuantumul amenzii contravenţionale pe care o va primi candidatul liberal, purtătorul de cuvât a arătat că acesta va fi stabilit în funcţie de "gravitatea" faptelor acestuia.

"Rămâne să se decidă asupra impactului, pentru că în funcţie de impact se stabileşte şi valoarea sancţiunii", a spus Iulian Ivan, adăugând că stabilirea nivelului

amenzii este "în competenţa exclusivă a preşedintelui biroului electoral de circumscripţie, care, potrivit legii, va aplica sancţiunea contravenţională".

Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 al Capitalei, Radu Stroe, a votat, astăzi, exprimându-şi speranţa că politica bunului simţ va învinge "politica nesimţită" a Guvernului Boc şi a PD-L.

"Am votat cu speranţa că va învinge politica bunului simţ această politică nesimţită a Guvernului incompetent Boc şi a Partidului Democrat. Când am votat, m-am gândit la toţi oamenii din Colegiul 1 al acestui sector şi, de ce nu, la pensionarii cărora deja au început să li se fure pensiile, la bugetarii care deja se pregătesc să fie daţi afară şi, nu în ultimul rând, la oamenii activi care sunt poate cei mai umiliţi de actualul Guvern", a declarat Stroe după vot.

Honorius Prigoană (PD-L) şi Radu Stroe (PNL) îşi dispută astăzi postul de deputat în Colegiul 1 al Capitalei, rămas vacant după ce liberalul Bogdan Olteanu a devenit viceguvernator al BNR.(evz.ro)

Un comentariu: