30 ian. 2010

Ion Iliescu il lauda pe Basescu pentru vizita in Republica Moldova

Daca in general Ion Iliescu nu este de acord cu actiunile presedintelui Traian Basescu, vizita in Republica Moldova poate fi exceptia care confirma regula. Fostul presedinte a declarat, pentru Ziare.com, ca "este un lucru bun ca seful statului roman a vizitat Republica sora a Moldovei. Nu pot decat sa salut o asemenea initiativa".

Ion Iliescu a subliniat ca romanii sunt datori sa mentina contacte "foarte apropiate cu fratii nostri din Republica Moldova".

Presedintele de onoare al PSD a mai spus ca strangerea relatiilor dintre cele doua state depinde numai de Romania. "Depinde de noi cat de mult se vor strange relatiile dintre cele doua tari, in functie de evolutia interna de la noi si de la ei", a opinat Ion Iliescu.

Fostul sef al statului a precizat ca, dupa 1989, a urmat o perioada de racire in relatiile dintre cele doua state, din cauza "venirii comunistilor la putere". "Vladimir Voronin a avut o atitudine ostila fata de Romania si a readus mentalitati staliniste, inclusiv negarea originii comune, ceea ce este aberant".

"Dar vad ca evolueaza lucrurile bine in Republica Moldova, sunt mai realisti. Si ei se zbat cu nevoi, ca si noi, dar impreuna o sa le razbim mai bine", a concluzionat fostul sef al statului.

Presedintele Traian Basescu a facut, miercuri si joi, prima vizita oficiala in Republica Moldova, dupa inlaturarea comunistilor de la guvernare. Ziare.com

Un comentariu:

  1. daca ilici nu se grabea sa recunoasca independenta foster republici sovietice moldova in '91, acum aveam o romanie intregita...sa iti fie rusine hoitule kgbist, datorita ordinelor primite de tine de la rusi avem acum o republica unde nu se vorbeste romaneste ci "moldoveneste"...

    te astept la mine pe blog unde Rusii isi fac si ei un "F-22 Raptorsky"!!!

    RăspundețiȘtergere