3 ian. 2010

Nastase: Aprobarea proiectului Rosia Montana in CSAT, un abuz

Fostul premier Adrian Nastase considera ca actualul Executiv accelereaza in mod nepermis proiectul Rosia Montana si anunta ca Parlamentul va avea un cuvant greu de spus in acest sens.

"In cazul proiectului Rosia Montana lucrurile sunt accelerate intr-un mod nepermis de catre actualul Guvern. Cat despre aprobarea acestuia in CSAT, as putea spune ca ne aflam in fata unui abuz. Parlamentul va trebui sa aiba aici un cuvant de spus", scrie Nastase pe blog .

Intr-o interventie televizata avuta la finalul lui 2009, presedintele Traian Basescu s-a referit si la viitorul acestui proiect controversat, dupa ce ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anuntat ca intentioneaza reactualizarea lui.

"Astept rezultatele expertizei (in cazul Rosia Montana - n.r.) si, in orice caz, nu eu voi fi cel care ia decizia, subiectul va fi in CSAT, cu expertiza pe masa", a afirmat presedintele, la OTV.

Videanu declarase la audierile din comisiile parlamentare pentru investirea actualului Guvern Boc, ca doreste reevaluarea proiectului de la Rosia Montana si intentioneaza sa renegocieze participatia statului roman in proiect, care in prezent este de 19,7%. Ziare.com

Un comentariu:

  1. desigur este contra , la tot ce ar propune pdl-ul.


    sä-si vadä de treaba lui, sä ducä in fata judecätorilor.

    penalul asta , are un tupeu de hotz.


    psd-ul a distrus si jefuit tara.

    dacä se va face ceva, desigur dupä toate normele.

    dar penalul , vrea sä-si dea inportantä.

    RăspundețiȘtergere