31 ian. 2010

Un descendent al lui Preda Buzescu a castigat in instanta jumatate de judet

Un stra-stra-stranepot al marelui Ban al Craiovei, Preda Buzescu, a castigat in instanta mostenirea lasata de inaintasul sau istoric, si anume nici mai mult, nici mai putin de 63.000 de hectare de padure, adica toata partea de nord a judetului Buzau.
Magistratul care a dat sentinta si-a motivat hotararea pe aproape 40 de pagini, in care a explicat cu lux de amanunte si date istorice pe ce s-a bazat, informeaza Pro Tv.

Conform prefectului de Buzau, Paul Beganu, citat de Gandul, persoana in favoarea careia s-a pronuntat Judecatoria Patarlagele este buzoianul Teodor Nastase, medic veterinar, fost sef al Hergheliei Rusetu.

Prefectul spune ca decizia judecatorilor din Patarlagele este imposibil de pus in practica, avand in vedere ca o parte din respectiva suprafata de padure a ajuns, in urma unei decizii definitive si irevocabile, la Academia Romana.

Mai mult, in zona care ar trebui sa ajunga la mostenitorul lui Preda Buzescu se afla doua rezervatii naturale, respectiv Siriu si Penteleu.

Suprafata castigata in instanta de Nastase Teodor se intinde pe localitatile Cislau, Colti, Nehoiu, Gura Teghii, Patarlagele, Siriu, Braesti, Bozioru si Cozieni. Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu