5 mar. 2010

Antonescu, un castigator deja infrant

Crin Antonescu a dezamagit. A adunat atata simpatie, atata incredere si speranta, incat atunci cand i-au fost transferate si puse in carca lui Geoana, ele s-au transformat in motive de furie si dezamagire.

Antonescu a atins varful carierei sale in noiembrie 2009. Nimeni nu stie sigur, poate ca si acesta va fi depasit in viitor. Insa, toate datele din prezent, actiunile si noua imagine pe care Crin Antonescu si-o construieste, par a contrazice orice posibila revenire a liderului liberal in topul preferintelor electoratului.

Noua imagine de dictator din cadrul partidului (culmea, si unul liberal!?!), cu care Crin Antonescu s-a ales cu sau fara sa vrea, il poate chiar ajuta. Cel putin pentru moment, forta cu care Antonescu isi impune dorinta si lista in partidul liberal poate sa ii aduc un plus la imagine, chiar de ar fi doar sa il comparam cu Geoana, care a pierdut ce nu a avut niciodata tocmai pentru ca nu si-a impus niciodata vointa in PSD.

In aceasta privinta, Crin nu are decat un singur punct de reper - Traian Basescu. Doar Basescu a mai reusit sa isi impuna dictatura in partid, pe atunci fostul PD, dar apoi a combinat arta impunerii vointei proprii cu electrizarea maselor, iar aceasta combinatie i-au adus doua mandate de presedinte al Romaniei. Marea problema a lui Crin Antonescu nu este castigarea partidului, care este oricum la mana sa, din moment ce nu are un concurent serios, ci confruntarea pe care o va duce peste doar cativa ani pentru Palatul Cotroceni. continuare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu