15 mar. 2010

Minoritatea Română: Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei cere sprijin de stat pentru "minoritatea romana"


Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, IPS Ioan Selejan, i-a cerut, luni, ministrului de Interne sa vina in zona si sa constituie o comisie parlamentara care sa analizeze situatia creata in urma manifestarilor organizate de liderii maghiari.

IPS Selejan a facut referire atat la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, care a avut loc la Sfantu Gheorghe si unde s-a cerut oficializarea limbii maghiare, cat si la inaltarea steagului secuiesc pe cladirea Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc.

"Solicitam ca ministrul de Interne sa vina cat mai repede in zona. De asemenea, solicitam infiintarea unei comisii parlamentare care sa analizeze situatia creata in urma acestor manifestari", a spus IPS, citat de Romania libera.

Acesta a precizat ca romanii doresc sa traiasca in buna intelegere cu maghiarii, dar ca cei care sunt minoritari in aceasta zona sunt romanii si ei au nevoie
de protectie din partea statului roman.

"Noi, romanii din aceasta parte de tara dorim sa traim in relatii bune cu maghiarii de aici si dorim sa se pastreze aceeasi masura, conform legislatiei europene si pentru unii si pentru altii. De remarcat ca in aceasta zona nu maghiarii ci noi, romanii, suntem minoritari si noi avem nevoie de cea mai importanta si semnificativa protectie din partea statului roman", a conchis IPS Ioan Selejan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu