29 mar. 2010

DNA sustine ca Voicu s-a intalnit cu magistratii si a intervenit pentru dosare

Catalin Voicu s-a intalnit frecvent cu magistrati de la Inalta Curte, Tribunalul Bucuresti sau Consiliul Superior al Magistraturii si a intervenit pentru solutionarea favorabila a dosarelor lui Marian Oprisan, Manuelei Mitrea si Mariei Schutz, sustin procurorii DNA in referatul de arestare.

Astfel, conform documentului citat, procurorii au constatat ca senatorul Catalin Voicu, "in schimbul unor foloase patrimoniale si nepatrimoniale, a uzat de influenta sa pe langa magistrati nu numai in dosarele in care Costel Casuneanu, Alexandru Mazare si Marius Locic erau interesati, ci si in alte cauze".

Conform probelor stranse de anchetatori, senatorul Catalin Voicu si-a folosit influenta si pentru rezolvarea dosarului lui Marian Oprisan, aflat pe rolul Judecatoriei Focsani, dosarului Mariei Schutz, de la Tribunalul Bihor, dar si pentru dosarul Manuelei Mitrea de la instanta suprema.

Totodata, Voicu s-ar fi intalnit frecvent cu mai multi magistrati, in afara de Florin Costiniu si Cristian Jipa, invinuiti in dosarul in care DNA cere arestarea senatorului. Locurile de intalnire cu magistrati de la Tribunalul Bucuresti, Inalta Curte si Consiliul Superior al Magistraturii erau stabilite dinainte de senatorul Catalin Voicu, "in conditii de maxima confidentialitate".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cerere care a fost inaintata instantei vineri, 26 martie.

Pe de alta parte, senatorul Catalin Voicu a cerut sa fie audiat in plen, sustinand ca hotararea adoptata miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestarii sale, la cererea procurorilor, "este lovita de nulitate absoluta", deoarece a fost incalcat Regulamentul Senatului si Constitutia, care precizeaza ca parlamentarii "nu pot fi perchizitionati, retinuti, ori arestati fara incuviintarea camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu