25 mar. 2010

Blaga confirma ca Geoana a vrut sa il impuna pe Voicu in diverse functii

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, dezvaluie ca a dat afara din minister, la preluarea mandatului, mai multe cadre de conducere carora li s-a retras certificatul ORNISS si confirma faptul ca senatorul PSD Catalin Voicu ar fi fost propus de Mircea Geoana pentru a ocupa functia de secretar in MI si pe cea de prefect de Giurgiu dar premierul s-a opus, in baza informatiilor primite de la SRI.

Intr-un interviu acordat pentru Gandul, Vasile Blaga spune ca a procedat la o restructurare a ministerului fiind dati afara "in primul rand cei care aveau probleme clare", dar nu a luat in considerare "cine a pus omul" adica daca acestia ar fi fost "oamenii lui Voicu", asa cum afirma senatorul PSD intr-una din stenogramele date publicitatii.

"Au plecat o serie de oameni, in primul rand cei care aveau probleme clare. Pentru modul in care nu si-au indeplinit activitatea, li se ridicase la 7 cadre ORNISS-ul, adica nu mai aveau acces la documente secrete, motivul principal fiind ca facusera cόpii dupa documente care aveau un caracter secret si strict secret, or este interzisa prin lege copierea acestora. Dosarele sunt trimise de mine de atunci la Parchetul General. Lucrurile sunt in continuare in evolutie, ca mai sunt inca probleme, dar nu m-am uitat in mod deosebit cine a pus omul", a declarat Vasile Blaga, referindu-se la afirmatia "Blaga mi-a dat afara 30 de oameni de la DGIPI", facuta de Catalin Voicu in dialog cu Alexandru Mazare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu