19 mar. 2010

Reteaua, metodele si clientii lui Catalin Voicu. Ce discuta oamenii de afaceri cu politicienii si judecatorii cand vor sa ingroape dosare, de Attila Biro HotNews.ro

Nume surprinzatoare de politicieni care ar fi apelat la reteaua Voicu. Dialoguri socante intre oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Marius Locic si senatorul PSD, Catalin Voicu. Discutii stupefiante intre Catalin Voicu si judecatorii de la Curtea Suprema Florin Costiniu si Cristian Jipa. Dezvaluiri despre mecanismul musamalizarii dosarelor in justitie, asa cum rezulta din targuiala dintre senatorii PSD Alexandru Mazare si Catalin Voicu. Toate acestea se afla in referatul DNA care insoteste cererea de arestare a senatorului PSD, acuzat de trafic de influenta si fals in legatura cu acte de coruptie.
    • Cazul Casuneanu. Voicu catre judecatorul Costiniu: Astia-s bani pe care nu-i mai luam. Luam o data si gata! Pe munca cinstita.
    Ce spune oficial DNA, intr-un comunicat din 9 martie 2010: "In perioada iulie - septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 RON (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat".

    Ce spune referatul DNA, trimis senatorilor. Un pasaj antologic, in care senatorul PSD Catalin Voicu discuta cu judecatorul Florin Costiniu de la Curtea Suprema, sotul Vioricai Costiniu, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, despre dosarul omului de afaceri Costel Casuneanu.

    Voicu Catalin: (neinteligibil) nu dom'ne, Carmen Frumuselu, Preda Joita si ...(neinteligibil) ati fost rugat de mediul politic, ca ar fi o marsavie, o....domnu' Casuneanu a castigat peste tot dar la Curtea de Apel l-au manarit....
    Costiniu Florin: Da.
    Voicu Catalin: ...deci el a castigat licitatia (...neinteligibil...) la centrul de construire al....a....consultare la banca, stii, accepta tot si la Curtea de Apel, pe-o smecherie.
    Costiniu Florin: Da.
    Voicu Catalin: La Curtea Suprema mai (...neinteligibil...) nu stiu ce firma e asta, pe ce firma, PACO, nu stiu pe cine are. (...neinteligibil...)
    Costiniu Florin: Pe PACO, pe PACO. Am inteles. Gata.
    Voicu Catalin: La fetele astea merge direct cu dumneavoastra sa nu le spuneti nimic. (neinteligibil)
    Costiniu Florin: Nu, nu, nu, nu.
    Voicu Catalin: ...va fac si eu un contraserviciu!
    Costiniu Florin: Nu, bineinteles ma! Oricand!
    Voicu Catalin: (...neinteligibil...) asa daca ati bagat-o pe contraserviciu nu poa' sa spuna "cu gologani" (rade)
    Costiniu Florin: Bineinteles! Doamne Fereste!
    Voicu Catalin: Nu, eu vreau sa evit orice contact (...neinteligibil...)
    Costiniu Florin: ...nu, stati linistit!
    Voicu Catalin: Cand avem un raspuns....cand trebuie sa le predea mai bine?
    Costiniu Florin: Cu vreo saptamana inainte de ....
    Voicu Catalin: Aha, asta e prin octombrie 

    Nota HotNews.ro: Potrivit referatului intocmit de procurori, discutia senator-judecator este intrerupta de doua persoane de sex feminin care discuta cu Voicu Catalin despre o interventie a acestuia la reprezentantii Casei de Asigurari OPSNAJ pentru a-i determina sa solutioneze favorabil mai multe sesizari referitoare la preturile practicate de farmacia detinuta de una din cele doua femei. Dupa plecarea lor, cei doi reiau discutia.

    Costiniu Florin: Vorbeste in soapta: Casuneanu....(neinteligibil)
    Voicu Catalin: (vorbeste in soapta) Casuneanu. E pacat sa ratam o chestie de-asta.
    Costiniu Florin: Da ma da'
    Voicu Catalin: ...plus ca noi vedem un happy end. Doi! Astia-s bani pe care nu-i mai luam. Luam o data si gata! Pe munca cinstita.
    Costiniu Florin: Da! Ah...daca...
    Voicu Catalin: Si eu va spun un lucru: Dincolo de faptul ca vorbim intre noi, dom'ne are dreptate cu carul. E pai cum (...neinteligibil...) Ai vazut ce fel de om e.
    Costiniu Florin: Da, da, mi-a placut grozav. Un moldovean serios, nu...
    Voicu Catalin: Deci nu....Da, da' e jumatate neamt, sa stiti! El e catolic. (....)
    Costiniu Florin: Nu, nu, nu. Nu, e om serios!
    Voicu Catalin: Deci pe 14 octombrie?
    Costiniu Florin: 14 octombrie.

    Nota HotNews.ro: 14 octombrie 2009 era termenul la care urma sa se judece recursul in dosarul PACO la Curtea Suprema. Judecarea dosarului fusese amanata din cauza protestelor magistratilor. Completul de judecata care urma sa se pronunte in dosar era format din numele care apar in discutia dintre cei doi: Carmen Frumuselu, Magdalena Dumitru si Joita Preda. Spre stupoarea generala, desi par siguri ca instanta va pronunta o solutie favorabila, pe 14 octombrie instanta suprema respinge recursul. Potrivit referatului procurorilor trimis la Senat, "pentru a nu se expune pericolului de a fi denuntati dar si pentru a pastra foloasele materiale primite de inc. Catalin Voicu, acesta si inv. Florin Costiniu i-au dat numeroase asigurari inv. Costel Casuneanu ca si-au respectat toate angajamentele luate in sensul interventiilor pe langa magistratii din complet dar acestia au pronuntat totusi o solutie stramba."

    Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!
    Costiniu Florin: Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
    Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit, vezi....
    Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu' deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa....au fost fortate pur si simplu sa....
    Casuneanu Costel: Incorect, total incorect.
    Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocura. Vom vedea ce remedii juridice a...mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este un Dumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste de facut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Si cand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate de ora sa bem un pahar de apa impreuna...
    Casuneanu Costel: Cu mare pla...
    Costiniu Florin: Si sa va povestesc ca, repet, a...daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate... S-a dat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decat dreptatea, decat legea, decat tot.
    Casuneanu Costel: Asta e....
    Costiniu Florin: Una dintre doamne, desi a fost rugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cum se spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-i mai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce, le-a....asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia. Deci va spun, am avut inclusiv la opt jumatate, azi de dimineata, ultima, ultima discutie si am fost incredintat pana acum la sase seara ca totul va fi nu bine, ca va fi legal, ca va fi normal, ca va fi in acord cu omenia si dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul.

    Nota HotNews.ro: Finalul discutiei Casuneanu - Voicu - Costiniu pare desprins din Caragiale.

    Voicu Catalin: Asta-i Romania lui Traian Basescu, intelegeti? Bani, santaj, asta-i crima organizata, nu automatu' pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in '89 nu au fost abuzuri si atrocitati, domne, santaj pe fata. Si alea doua amarate, speriate, ingrozite, terorizate si aialalate a luat banii cu derbedeul ala de...
    Casuneanu Costel: Sa va ajute Dumnezeu!
    Voicu Catalin: Si probabil Dumnezeu ne incearca sa ne uneasca mai mult si sa identificam unde-i diavolul si dusmanul.
    Casuneanu Costel: Da, domn...
    Voicu Catalin: Va pup! Sa va dea Dumnezeu sanatate! Eu nu-s bun de nimic.
    Casuneanu Costel: Da.
    Voicu Catalin: Mie imi tremura picioarele acuma. Sa traiti, sa traiti, sa traiti, sa traiti!  
    • Cazul Locic. Instructie cu politisti
    Ce spune oficial DNA, intr-un comunicat din 9 martie 2010: "De asemenea, in luna august 2009, Catalin Voicu, a pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 RON in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala. Pentru a disimula faptele de coruptie, Catalin Voicu si cumparatorul de influenta au intocmit documente financiar contabile care atesta imprejurari nereale."

    Ce discuta Catalin Voicu si Marius Locic, asa cum rezulta din transcrierea unor interceptari in referatul DNA trimis senatorilor, care insoteste cererea de arestare a senatorului PSD:

    Voicu Catalin: Eu maine, o spun cu voce tare, imi pun fundul in masina si ma duc direct, personal, pentru dl Locic...la Politia Capitalei..ba nu. O sa ma duc la IGP si ii chem la mine, intr-un birou la IGP pe cei de la Capitala.
    Locic Marius: Mai bine asa.
    Voicu Catalin: Si rezolv aceasta problema. Si eu va asigur ca nu se va intampla nimic. Dar, nici nu va spun cu cine vorbesc, pentru ca...
    Locic Marius: Nu,  nu, nu. Nici nu trebuie.
    Voicu Catalin: ...dvs puteti scapa, fara sa va spun un nume. Eu va spun ca ma duc la o persoana autorizata, ii chem pe toti in birou, acolo si pe ala si pe ala si pe ala...situatia: Domnilor, daca apreciati in viata ce am facut si eu pentru voi cat eram la Palatul Cotroceni, daca veti fi azi in viata...(....) de cate ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, si n-am dat drumul la niste....(neinteligibil)...in ce va priveste, va rog foarte mult, uitati-va de zece ori! Parerea mea, opinia mea...
    Locic Marius: Da, da.
    Voicu Catalin: ...este ca Locic daca are probleme are numai de natura comerciala, nu este un escroc, nu este tepar, nu e bandit...
    Locic Marius: Nu, dar puteti sa spuneti ca l-a amenintat.
    Voicu Catalin: ...nu se justifica arestarea. Si atunci...
    Voicu Catalin: Si atunci eu va rog, si luati-o ca o rugaminte personala; pentru ca eu, cand in momentu' o rugaminte de-a mea este refuzata, eu o iau ca pe un afront personal. Sa va uitati de zece ori si daca voi apreciati ca asta este un infractor si nu stiu ce stam de vorba, stati de vorba voi si eu cu inca un prieten. Si acel prieten o sa fie domnul general. (...) Si eu va spun ca nu se va intampla nimic pana la alegeri. Ca daca le spun chestia asta, ii vom baga in dificultate totala. (...)

    Arestul Capitalei: tigani, banditi, te f...aia in c..., te omoara. Nota HotNews.ro Alta scena antologica: Cum descrie Catalin Voicu "arestul de la Capitala". Locic are toate motivele sa se sperie.

    Voicu Catalin: Nu va puteti inchipui ce e acolo. Arestul din Capitala, de la minus 2, ala care e pe tubulatura - Evul Mediu. Usi negre de fier, zabrele si lacate, nu au aerisire, tigani, banditi, te f...aia in c...., te omoara. Ia noaptea din furculita care o au, o ia si o ascute si-o baga in gat. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfasi, tot felul de banditi. Ce sa impaci ba. Daca are...au un contract cu moartea.
    • Interventii pentru fratii Mazare si alte dosare
    Ce spune oficial DNA, in comunicatul din 9 martie 2010: "In aceeasi cauza, in a doua jumatate a anului 2009, Catalin Voicu a cerut unor persoane cu influenta in sfera politica sa ii acorde sprijin politic in ocuparea unei functii in Guvernul Romaniei, in schimbul interventiilor sale pe langa magistrati din cadrul Tribunalului Bucuresti si ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea pronuntarii unor hotarari favorabile in care respectivele persoane aveau interese. De asemenea, Catalin Voicu a pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta."

    Ce discuta Catalin Voicu, judecatorul Cristian Jipa si senatorul PSD Alexandru Mazare, asa cum rezulta din referatul DNA. Discuta despre dosarul in care fratele lui Alexandru Mazare. Primarul Constantei Radu Mazare, este judecat pentru fapte de coruptie. Dupa cum reiese din referatul DNA, Voicu il cheama pe judecatorul Jipa la ordin, in fata fratelui lui Alexandru Mazare, pentru a-i dovedi ca are influenta asupra magistratilor.

    Voicu Catalin: Una a fost astazi, s-a cerut amanare. ...Asta este extrem de importanta. Discutam noi. Deci, aicea ii identificati dumneavoastra, ca-i cunoasteti, sunt la dumneavoastra la sectie. Si una a fost...pe sase noiembrie...
    Jipa Cristian: Da.
    Voicu Catalin: E termenu' pe trei, corect, nu?
    Jipa Cristian: Pe trei. (...)
    Voicu Catalin: Luati-le si vorbim maine atunci, pe ele, dumneavoastra pana maine puteti identifica cine e, cine e...Este extrem de important!
    Jipa Cristian: Da. Astazi, astazi?
    Voicu Catalin: Nu astazi. Astazi a fost, da' s-a cerut termen. Si era primu' termen, s-a cerut amanarea.
    Jipa Cristian: Am inteles. Aflu eu.
    Voicu Catalin: ...Luati-le bagati-le bine in buzunarul dumneavoastra si discutam maine. Va rog din suflet.
    Jipa Cristian: Ihi. Da. Astazi.
    Voicu Catalin: Daca nu era ceva de....de nivel zero, cea mai mare importanta, nu va deranjam si nu-mi permiteam sa va deconspir, va rog!
    Jipa Cristian: Nici o problema ....nici o problema. Pai, tinem legatura.
    Voicu Catalin: E-n regula.
    Jipa Cristian: Va caut maine atuncea, si vorbim.
    Voicu Catalin: Bine, dom' profesor, sunteti un prieten de nadejde!
    Jipa Cristian: Si-atunci...
    Voicu Catalin: Dansu' a fost unul dintre cei mai afectati oameni ca n-am iesit Ministru de Interne, atunci. M-a sunat, zice: Dom'le, inseamna ca sunteti un partid de tampiti, numai un partid de tampiti putea..."
    Mazare Alexadru: Nu ne-am vazut noi trei in doua mii....?
    Voicu Catalin: Exact!
    Mazare Alexandru: Cinci?
    Voicu Catalin: Exact!
    Jipa Cristian: Cred, nu stiu, nu mai tin minte, e posibil.

    Dialog Catalin Voicu - Alexandru Mazare (fratele primarului de Constanta) in noiembrie 2009. Voicu ii explica lui Mazare de ce isi doreste ministerul de interne.

    Voicu Catalin: Vanghelie e un tip orientat, nu?
    Mazare Alexandru: Sunt convins c-a lucrat si bine pe altii...
    Voicu Catalin: Bun, a lucrat bine pe altii...
    Mazare Alexandru: Daca avea naspalituri...
    Voicu Catalin: Bun, a lucrat bine pe altii, da' poti sa mai si gresesti, nu? Ideea e urmatoarea: Vanghelie nu ca are un interes, este direct interesat in toata povestea asta, sa ajung acolo.
    Mazare Alexandru: Pai, puteti intra...
    Voicu Catalin: Prezenta mea la Interne lui ii confera liniste.
    Mazare Alexandru: Bun asta!
    Voicu Catalin: Pentru ca la Interne ...sa fii un foarte bun ministru, in ghilimele, ca sa nu te cunoasca nimeni dincolo de usi. (....)
    • Voicu: Vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea
    Voicu Catalin: Baga-mi-as p.... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot...Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toti, dom'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: "Dom'ne, nu-i e rusine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!"  (...)
    Voicu Catalin: ...asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da....
    Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...
    Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...
    Mazare Alexandru: Da' ai sa arestezi? Dumneavoastra?
    Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea, credeam ca poate vine de la ...de la...de jos dosaru', sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru' personaj care am tot...toata cane...conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si...
    Mazare Alexandru: Am o intrebare ca sa inteleg...
    Voicu Catalin: Da.
    Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?
    Voicu Catalin: Da. (....) Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu', daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune. Eu acuma am....(neinteligibil)... da' greu. pana acum n-am ....(neinteligibil) ...ministeru' asta...(neinteligibil) ....intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana....(...)
    • Metodele lui Voicu: pe altii ii cunosc cu fetite, cate o hartie din trecutu' fiecaruia           
    Voicu Catalin: Neprezenta mea in varfu' ministerului de Interne se rostogoleste ca un bumerang impotriva mea, imaginea Politiei, a Curtii, la noi. Ei nu inteleg chestia asta. Ei inteleg ca am fost fentat a doua oara. Mi-ar fi mult mai simplu, sa bag un baiat bun, sa ma asculte ...(neinteligibil)...da? Da' daca-l incaleca cei de la SRI? Daca il incaleca cei de la Parchet? Nefiind eu acolo, eu am alta relatie. Pe unii ii cunosc si in alte pozitii, mai cunosc cu peruca-n cap, pe altii ii cunosc si cu fetite ce fac. Cu mine le-a...daca ma duc si-i spun: "Domnule procuror general, am o mare rugaminte! Si va raman indatorat, dosaru' asta vreau sa ramana asa!" Si am dat cu palma, nouzeci si noua la suta ramane cum spun eu! Daca-l rog cutare, gaseste cinspe elemente, sa ni-l intoarca pe pustiul ala de....(neinteligibil)...Da' eu daca ma uit intr-un dosar, stiu unde sa caut, c-am fost la Gheorghe Robu...(neinteligibil)...Si nu ma poa, poate pacali nimeni! Ma, f....(neinteligibil) (...) 

    Voicu Catalin: Din toate motivele care ti le-am expus, cate o hartie din trecutu' fiecaruia, i-am tinut pe loc si i-am facut fideli. Si unii dintre ei chiar daca-s ofiteri SRI, mai erau pe state si SIE. Si toate astea erau la generalu' Iliescu, eu eram in departamentul de lucru...(neinteligibil)...Un om ti-e loial daca are un motiv. L-ai ajutat, ai facut, da? Dar in momentu' cand mai ai un motiv suplimentar, foita, doua motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acuma sa ma apuc sa-ti fac teorii.  

    Mazare Alexandru: Nu, am inteles! Nu ca...Vorba aia, sunt oameni care zici ca-s cu tine si te trezesti ca te-a tradat pe la spate, ca nu.... 

    Voicu Catalin: Asta este si motivul pentru care, cel putin o data, trebuie sa ma faca ministru. Ca sa sparga acest mit, ca nu m-a vrut partidu', ca nu m-a vrut...Pentru ca Oprea a lansat ...(neinteligibil)...cica "Dom'ne, nu m-a vrut partidul, democratic eu am castigat..." Bine, pe urma au aflat baietii, cu bani, au dat!  S-a aflat ca, s-a aflat de la...(neinteligibil) ....Da' ideea este ca n-a, n-am avut explicatii! Oprea in timp ce vamuia pe toata lumea cat a fost la ...(...)  
    • Voicu: Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina
      Mazare Alexandru: Deci, alta intrebare!
      Voicu Catalin: Da.
      Mazare Alexandru: Cum facem sa nu pierdem ministeru' asta la negocieri?
      Voicu Catalin: Nici o problema, colegule! De exemplu, ministrii ii va...(neinteligibil)...Johannis. Deci, socru-sau....a....am discutat cu procuroru' sef de la Sibiu, pentru ca de la asta ...(neinteligibil) ...sustina, asta vreau sa ramana numai intre noi doi!
      Mazare Alexandru: Nu, da, am inteles.
      Voicu Catalin: Sa-i transmita clar: "Nu te bagi peste noi, te rog eu!" Colegule, ma uit la tine ca la fratele meu., Nu cumva discuti cu cineva chestiile astea!
      Mazare Alexandru: Nu, nimic, daca nu...
      Voicu Catalin: Eu am, am vorbit cu cei de la ....(neinteligibil) ....Il incaleca pe procuroru' sef de acolo, el l-a lansat in ...(neinteligibil) ...o sa ma-ntalneasca ...(neinteligibil) ...Doi! Sa vedem la liberali. Am fost la Orban in noaptea aia cand ....(neinteligibil)...L-am sunat pe urma. "Unde esti Ludovic? Iesi afara din...." Eram in sediu. A iesit si Varujan...I-am spus: "Nu vreau sa vorbesc cu tine, du-te inapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat in momente grele, cu accidentu' de masina. Te-am ajutat..." Era intr-o situatie...
      Mazare Alexandru: El a dat peste fata aia atunci?
      Voicu Catalin: ...(neinteligibil)...
      Mazare Alexandru: Ce mare crima? ....(neinteligibil)
      Voicu Catalin: A ramas varianta ca Nu, Nu o tinem. Nici n-o sa spuna.
      Mazare Alexandru: Ihi, ihi.
      Voicu Catalin: Altfel, daca te roaga sa afle si Geoana, noi spunem NU ...(neinteligibil)...
      Mazare Alexandru: Era baut?
      Voicu Catalin: Da.
      Mazare Alexandru: Am inteles.
      Voicu Catalin: ...(neinteligibil)...cunoaste....(neinteligibil)..."Uite, dom'ne!" Doi. I-am zis: "Ludovic, cand a fost sa ...(neinteligibil) ...un apartament pe Mosilor".  Ba, o sa-i spun, am veni la tine cu Casuneanu de mana la birou si te-am anuntat sa aveti grjia ca aveti o capcana intr-un apartament". El e putin naiv cu bautura. ...(neinteligibil) ....Trei! L-am trimis pe Vanghelie ...(neintebilibil) ....acolo, l-am trimis...
       
      Cat la suta dintr-un dosar moare la Politie
      Mazare Alexandru: Ce dracu' fac cu militienii astia?  

      Voicu Catalin: Nouazeci si noua la suta dintr-un dosar, colegule, asculta ce spun eu....Sunt lucrate de politisti...Politistii au si carciumile, au si casele de c...., au si economicu' in mana, au si buticarii. Deci, procuroru' lucreaza prin mana politistului, el supravegheaza dosaru'. Sunt foarte putine cauze care le ia direct de la procuror.... 

      Mazare Alexandru: Bine, am inteles, dar.... 

      Voicu Catalin: Si chiar daca o ia de la procuror, unde lucreaza cu Politia Judiciara...

      Mazare Alexandru: Da. Stiu.  

      Voicu Catalin: ....Procurorii fac o p....! Sunt pe post de lemn.  

      Mazare Alexandru: Da' la Parchet, acolo, pe la DNA, pe la Parchet. Pe acolo aveti si niste variante? 

      Voicu Catalin: Peste tot! Domnule, ti-am spus ca in decembrie 1989 am fost numit aghiotant al primului Procuror General al Romaniei libere, cand nu mai asculta nimeni de nimeni si a functionat 89, 90, toata perioada si toate relatiile mele, am crescut cu ele, odata. Eu tanar locotenent...(neinteligibil) 
      Mazare Alexandru: Am si eu o intrebare... 
      Voicu Catalin: Da 
      Mazare Alexandru: Eu pot sa obtin in speta, acuma, niste achitari?  
      Voicu Catalin: Sigur ca da... 
      Mazare Alexandru: Ca tot om e ala...(neinteligibil)... 
      Voicu Catalin: Dom'ne, daca eu ti-am demonstrat ca in vremurile astea de restriste sunt eu. Si am, am un sistem in mana pe telefoane ci...Telefoanele astea civile....Cum sa spun asa? Am toata Romania aici....Imagineaza-ti, ce va fi pe alea oficiale! Iarta-ma! Plus ca eu sunt un tip de calitate. Vanghelie ma stie de atatia ani...Cand am spus o treaba...(...)

        • Voicu se lauda cu o interventie pentru sotia lui Mitrea
        Mazare Alexandru: Mitrea de ce....(neinteligibil)...?
        Voicu Catalin: Nu stiu. Nu ma intereseaza, uite, spune....
        Mazare Alexandru: S-a bagat, nu?
        Voicu Catalin: Acolo statea Mitrea si domnul procuror Bostina, acolo unde stai dumneata. O sa-l bata Dumnezeu! Iar cu domnu' Costiniu (n.r. judecator la Curtea Suprema, acuzat in dosar) m-am intalnit ieri la Curtea Suprema, in spate....
        Mazare Alexandru: Da!
        Voicu Catalin: Si i-am castigat dosaru' lu' nevasta-sa, de notariat, ca pierduse la Curtea de Apel.
        Mazare Alexandru: Stiu, da!
        Voicu Catalin: Si era vai de curu' lui daca pierdea! Il bate Dumnezeu!

        Mazare Alexandru: Macar a avut intelepciunea sa taca.
        Voicu Catalin: Ce sa taca?
        Mazare Alexandru: Nu s-a bagat, n-a zis o vorba.
        Voicu Catalin: Pai, din cauza lui am pierdut votu'. El a pus pe Oprisan sa nu voteze cu mine. Am zis: "Oprisane, o sa te bata Dumnezeu!" "Ma jur pe fata mea c-am votat cu tine!" "Bai, nu mai, ca te-a vazut cineva ca n-ai votat cu mine, Mariane! La doispe noaptea m-ai chemat la Hrebenciuc acasa. Am facut nu stiu cate drumuri la tine, la Vrancea. Ai vazut ca daca m-am retras eu, ti-a trimis dosaru' la Cluj? O sa vezi ce iei tu la Cluj!" "Ca iau, ce iau?" "Iti spune altcineva!". I-a pregatit condamnarea ....(neinteligibil)...colegu' lu' Costiniu. "Da, il rezolv!" A...I-a dat-o cu smecherie la....Din toata Romania, i-o stramuti la Cluj? Pai, asta e cusuta cu ata violet! 

        Visul lui Voicu: Purificare la DNA  , Potrivit referatului, Catalin Voicu s-a intalnit cu Alexandru Mazare si cu judecatorul Cristian Jipa in noiembrie 2009 si cu chestorul de politie in rezerva Constantin Matei. Cum discuta Voicu, Mazare si Matei despre masurile pe care, daca ar fi castigat Mircea Geoana, intentioneaza sa le ia in legatura cu DNA, SRI, DIICOT si ANI pentru a le controla politic. (...)  

        Voicu Catalin: Sa unim DNA-ul cu DIICOT-ul! 
        Matei Constantin: Da' ei stiu.... 
        Voicu Catalin: Ca sa pot da afara pe toata lumea.  
        Matei Constantin: Da', poate, il stie Brailoiu mai bine! 
        Voicu Catalin: Purificare! Nu mai e Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Crima Organizata si Anticoruptie! Am de mult proiectul asta in cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiara! Dosarul "Flota" a lucrat el, tot cu Vasile Draghici, de la ei de la Constanta si cu Otel, procuroru' asta... 
        Mazare Alexandru: Bai, sefule, da' nu ne ia iar pe noi?  
        Voicu Catalin: Nu! 
        Mazare Alexandru: Im? 
        Voicu Catalin: (vorbeste in soapta): Cine sa va mai ia pe voi?  
        Mazare Alexandru: Pai, nu stiu, intreb si eu!  
        Voicu Catalin: Un Dumnezeu, poate, atat!
        (...)  
        Mazare Alexandru: Colegul, cica au reusit sa ne ameteasca! Daca da ordin la ANI si-i face lu' asta trei dosare in doua luni, cum dracu' sa nu te gandesti la dobito....? 
        Voicu Catalin: Si finalitatea care e? A dat la ANI pentru ca la ANI l-a prins pe ala, ca mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiti politici... 
        Mazare Alexandru: Da.  
        Voicu Catalin: Si ANI e o institutie fara nici o forta juridica, e un cacat. Tot la Parchet ti le trimite, si acolo le omoram, lasa-le dracu'! Nota HotNews.ro: Am prezentat mai sus cele mai interesante fragmente, cu referire la politicieni. Pentru a vedea intreg contextul, descarca documentele atasate. Procurorii considera cazul Catalin Voicu drept "expresia uneia dintre cele mai grave forme de coruptie la nivel inalt". Voicu este senator PSD si vicepresedinte al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului, comisie care realizeaza controlul parlamentar asupra institutiilor publice apartinand sistemului apararii, ordinii publice si sigurantei nationale. A fost consilierul lui Ion Iliescu in perioada 2001 - 2004. Vezi aici CV-ul complet. HotNews.ro
           

          Niciun comentariu:

          Trimiteți un comentariu