30 mar. 2010

Geoana: Toate armele din arsenalul securistic sunt folosite pentru manjirea numelui meu

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine intr-un comunicat ca toate "armele din arsenalul securistic al actualei puteri" sunt folosite pentru "manjirea" numelui si reputatiei sale, dorindu-se schimbarea sa de la sefia Senatului.

"Vazand cum sunt folosite toate armele din arsenalul securistic al actualei puteri, de la incalcarea Constitutiei la manjirea numelui si a reputatiei mele, devine evident ca principala preocupare a celor responsabili de destinul Romaniei este schimbarea lui Mircea Geoana de la Senat, si nu guvernarea tarii", sustine Geoana in comunicatul citat.

El reitereaza, in legatura cu faptul ca ar fi intermediat legatura dintre senatorul Catalin Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, ca nu a cerut nimanui "sa faca ceva care sa fie ilegal".

"Nu am intermediat chestiuni care sa fie ilegale. Nu acesta este stilul meu de a face politica. Este evident ca se incearca introducerea mea cu orice pretext in acest scandal. Saptamana trecuta au fost declaratiile mincinoase ale domnului Blaga, apoi s-a incercat antrenarea familiei mele in acest scandal. Acum se incearca iar implicarea mea in aceasta poveste", mai acuza Geoana.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, ar fi intermediat in 2006 o intalnire intre vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz si senatorul Catalin Voicu, potrivit unor surse de la Instanta Suprema.

Confom HotNews, informatia rezulta chiar din cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu, trimisa la ICCJ, mai exact din niste interceptari mai vechi, din dosarul Mariei Schutz.

Potrivit cererii de arestare trimise de DNA la instanta suprema, in 2006 ar fi avut loc un schimb de mesaje intre Mircea Geoana si Maria Schutz. Vicepresedinta PSD Dolj s-ar fi plans ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti, iar Geoana ar fi chemat-o la Bucuresti. Mai apoi, cei doi vorbesc la telefon, iar liderul PSD ii spune sa vorbeasca direct cu senatorul Voicu si ii da numarul acestuia, sugerand ca Voicu ii va rezolva problema.

Maria Schutz a fost trimisa in judecata pentru inselaciune de DNA Oradea in decembrie 2007.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca marti propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cerere care a fost inaintata instantei vineri, 26 martie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu